—Ciasta biszkoptowo-tłuszczowe—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Showing 1–8 of 17 results

  • BABKA CYTRYNOWA

    Read more

    BABKA CYTRYNOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do wytwarzania ciast o smaku cytrynowym. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków.
    Ciepła barwa ciasta oraz przyjemny smak i zapach cytryny przyjemnie orzeźwia. Koncentrat umożliwia wykonanie ciast z owocami lub bakaliami, stanowiących podkład pod bitą śmietaną lub kremy tortowe.

  • BABKA JOGURTOWA

    Read more

    BABKA JOGURTOWA

    Koncentrat służy do szybkiego przygotowania ciasta jogurtowego, z którego można wypiekać babki oraz różnego rodzaju placki np. z owocami, bakaliami itp. Zawartość w koncentracie proszku jogurtowego korzystnie wpływa nie tylko na walory smakowe ciasta, ale także na przedłużenie jego świeżości.

  • BABKA KARMELOWA

    Read more

    BABKA KARMELOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji ciasta biszkoptowo- tłuszczowego o wspaniałym karmelowym smaku przy zastosowaniu jednofazowej metody produkcji tj. ubijania wszystkich składników razem w ubijarce cukierniczej przez 5 -7 min. Ciasto sporządzone z tego koncentratu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.

  • BABKA KARMELOWA LUX

    Read more

    BABKA KARMELOWA LUX

    Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o niepowtarzalnym karmelowym smaku.
    Ciasto z koncentratu wytwarza się przez kilka minut, bez konieczności intensywnego ubijania. Łatwa metoda wykonania oraz odpowiednio dobrane składniki dają możliwość uzyskania wyrównanej i bardzo wysokiej jakości wypieków.

  • BABKA KAWOWA

    Read more

    BABKA KAWOWA

    Koncentrat pozwala uzyskać wyroby o interesującym smaku i zapachu kawy.
    Ciasto sporządza się metodą jednofazową w ciągu kilku minut.
    Babka kawowa z koncentratu może stanowić wyśmienity deser. Można ją podawać z bitą śmietaną, kremem budyniowym lub tortowym, jak również z owocami.

  • BABKA LUKSUSOWA

    Read more

    BABKA LUKSUSOWA

    Koncentrat pozwala na szybkie przygotowanie metodą jednofazową ciasta, z którego można wypiec wyroby typu „soft” o wspaniałym smaku i aromacie, delikatnej strukturze miękiszu, dobrej krajalności, dużej wilgotności i przedłużonej świeżości. Ciasto z koncentratu wytwarza się przez kilka minut, bez konieczności intensywnego ubijania. Sporządzone ciasto jest bardzo stabilne i może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem.

  • BABKA POMARAŃCZOWA

    Read more

    BABKA POMARAŃCZOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków. Ciepła barwa ciasta oraz przyjemny smak i zapach pomarańczy przypomina świąteczne wypieki. Koncentrat umożliwia wykonanie ciast z owocami lub bakaliami, stanowiących podkład pod bitą śmietanę lub kremy tortowe.

  • BiT

    Read more

    BiT

    Koncentrat służy do wytwarzania wyrobów ciastkarskich uproszczoną metodą technologiczną, polegającą na ubijaniu wszystkich składników razem w ubijarce cukierniczej przez 5-7 min. Otrzymane ciasto jest bardzo stabilne, a otrzymane wyroby charakteryzują się delikatną strukturą dobrą krajalnością oraz przedłużoną świeżością.