Szukaj
Close this search box.

—Paniery—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 1–8 z 13 wyników

  • Paniery smakowe

    Paniery smakowe

  • Paniery wewnętrzne

    Paniery wewnętrzne

  • Paniery zewnętrzne

    Paniery zewnętrzne

  • Bułka tarta

    Dowiedz się więcej

    Bułka tarta

    Bułka tarta – ma odpowiednio dobraną i równomierną granulację, a termin przydatności do spożycia to aż 12 miesięcy. Ciężar nasypowy to średnio 550 g/dm3.

    Kategoria:
  • Panier mokry

    Dowiedz się więcej

    Panier mokry

    Panier mokry w postaci proszku – optymalną zawiesinę, jako czynnik klejący w procesie panierowania, uzyskuje się w połączeniu z wodą w odpowiednich proporcjach panieru mokrego do wody: (1:2); (1:3). Panier mokry spełnia przede wszystkim funkcję lepiszcza wiążącego panier zewnętrzny na powierzchni produktu. Wytwarza na powierzchni ciągłą, zwartą i wytrzymała powłokę, a tym samym poprawie jej wygląd zewnętrzny oraz wytrzymałość mechaniczną.

    Kategoria:
  • Panier obsuszający

    Dowiedz się więcej

    Panier obsuszający

    Panier o bardzo drobnej równomiernej granulacji w zastosowaniu służy do wstępnego osuszania powierzchni rozmrożonego produktu lub do zwiększenia przylepności na bardzo śliskiej powierzchni np. filet z drobiu. Produkty opanierowane odbierane są przez konsumentów jako bardzo chrupkie, o dużym stopniu rozjaśnienia barwy, co czyni ich wygląd niezwykle atrakcyjnym.

    Kategoria:
  • Panier pikantny

    Dowiedz się więcej

    Panier pikantny

    Przygotowany na bazie pikantnego panieru o barwie intensywnie pomarańczowej z dodatkiem płatków chili. Panier nadaje gotowym daniom estetyczny wygląd oraz podkreśla pikantny smak.

    Kategoria:
  • Panier serowy

    Dowiedz się więcej

    Panier serowy

    Przygotowany na bazie drobnego panieru o kremowej barwie, dzięki dodatkowi naturalnego sera cheddar w proszku charakteryzuje się intensywnym aromatem i smakiem sera. Panierka po obróbce termicznej ma delikatną złotawą barwę.

    Kategoria:
  • Panier szpinakowy

    Dowiedz się więcej

    Panier szpinakowy

    Przygotowany na bazie gruboziarnistego panieru typu Cramb o naturalnym kolorze. Dodatek suszonych liści szpinaku, proszku szpinakowego oraz czosnku nadaje tej kompozycji oryginalny wygląd i smak. Szpinak jest warzywem coraz częściej stosowanym w kuchni i docenianym ze względu na walory smakowe oraz zdrowotne.

    Kategoria:
  • Panier wewnętrzny o barwie neutralnej

    Dowiedz się więcej

    Panier wewnętrzny o barwie neutralnej

    • Stopień granulacji: od 1 do 4 mm
    • Ciężar nasypowy: średnio 480 – 500 g/dm3
    • Zastosowanie: mięso mielone, mieszanki mięsno-warzywne

    Panier wewnętrzny bardzo dobrze wchłania wodę i w połączeniu z danym produktem mielonym powoduje jego spulchnienie, a bezbarwność panieru nie wpływa na zmianę koloru farszu.

    Kategoria:
  • Panier z rozmarynem

    Dowiedz się więcej

    Panier z rozmarynem

    Przygotowany na bazie gruboziarnistego panieru o naturalnej barwie z dodatkiem odpowiednio przygotowanych igieł rozmaryny. Szczególnie polecany do drobiu i ryb, nadaje gotowej potrawie intensywny smak i aromat rozmarynu oraz bardzo ładnie prezentuje się po obróbce termicznej. Igiełki rozmaryny są dobrze widoczne, ale nie przeszkadzają podczas jedzenia.

    Kategoria: