—Ciasta drożdżowe—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

  • AKO – MINI PĄCZKI

    Dowiedz się więcej

    AKO – MINI PĄCZKI

    Koncentrat ciasta AKO – MINI PĄCZKI przeznaczony jest do szybkiej i powtarzalnej produkcji mini – pączków z dodatkiem maślanki, twarogu lub musu jabłkowego.
    Zalety koncentratu to przede wszystkim:
    – Szybkie i łatwe przygotowanie ciasta,
    – Atrakcyjny wygląd w postaci małych kulek,
    – Delikatny i miękki miękisz,
    – Wspaniały smak (w wersji z maślanką można wykreować własny smak stosując dodatek maślanki smakowej np. truskawkowej, brzoskwiniowej itp.)

    Kategoria:
  • BAJECZNE

    Dowiedz się więcej

    BAJECZNE

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji półcukierniczego ciasta drożdżowego metodą jednofazową. Z koncentratu można otrzymać różne asortymenty wyrobów drożdżowych takie jak: babka drożdżowa, placek drożdżowy, bułki maślane, drożdżówki itp.
    Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się dużą pulchnością, delikatnością i wybornym smakiem. Nadają się jako spody pod owoce świeże i mrożone. Delikatny miękisz nie opada pod ciężarem owoców, ani nie nasiąka sokiem.

    Kategoria:
  • MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Dowiedz się więcej

    MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości. Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni). Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.
    Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki

    Kategoria:
  • PĄCZEK

    Dowiedz się więcej

    PĄCZEK

    Jest koncentratem ciasta drożdżowego, z którego w prosty sposób uzyskuje się pączki o wysokiej stałej jakości. Pączki zachowują świeżość przez 2 – 3 dni od momentu usmażenia.
    Można również przygotować z niego ciasta na drożdżówki, rogale, chatki, bułki maślane oraz inne rodzaje pieczywa drożdżowego półcukierniczego.

    Kategoria:
  • PĄCZEK 10%

    Dowiedz się więcej

    PĄCZEK 10%

    Pączek 10% jest skoncentrowanym dodatkiem przeznaczonym do produkcji ciasta drożdżowego metodą jednofazową, a także dwufazową z zastosowaniem pod młody. Z koncentratu można otrzymać szeroki asortymenty ciasta drożdżowego jak: pączki, bułki maślane, rogale, drożdżówki, chałki, itp. Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się wyrównaną porowatością miękiszu, delikatnością i wybornym smakiem, a ich wygląd sam zachęca do konsumpcji.

    Kategoria: