—Lody soft—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Showing all 4 results

  • LODY NATURALNE SOFT

    Read more

    LODY NATURALNE SOFT

    Podstawowe składniki Lodów Naturalnych to przede wszystkim mleko pełne i odtłuszczone w proszku, białka mleka, tłuszcz kokosowy, bez emulgatorów i zbędnych dodatków. Smak lodów śmietankowych nadany został poprzez dodatek naturalnej, sproszkowanej śmietanki. Natomiast lody czekoladowe zawdzięczają swój smak czekoladzie w proszku.

    Category:
  • LODY POMORSKIE

    Read more

    LODY POMORSKIE

    Koncentrat służy do bezpośredniego wytwarzania mieszanek lodowych bez dodatku jaj. Technologia produkcji lodów polega na wymieszaniu koncentratu z wodą w proporcji 1:3 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 15 min. w celu zgęstnienia. Przygotowana w ten sposób mieszanka lodowa nadaje się do produkcji lodów miękkich z automatu, które mogą być, ale nie muszą, poddane pasteryzacji. Koncentrat „Lodów Pomorskich” dostępny jest w smakach: neutralny (baza), waniliowy, śmietankowy, waniliowo-śmietankowy, „Niebieskie Migdały”, truskawkowy, jagodowy, czekoladowy, kaktusowy, toffi, cytrynowy, jogurtowe oraz nowość Lody Owocowe Mango

    Category:
  • LODY POMORSKIE „PREMIUM”

    Read more

    LODY POMORSKIE „PREMIUM”

    Koncentrat służy do bezpośredniego wytwarzania mieszanek lodowych bez dodatku jaj. Technologia produkcji lodów polega na wymieszaniu koncentratu z wodą w proporcji 1:2,5 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 15 min. w celu zgęstnienia. Przygotowana w ten sposób mieszanka lodowa nadaje się do produkcji lodów miękkich z automatu, które mogą być, ale nie muszą, poddane pasteryzacji. Wytworzone z koncentratu lody charakteryzują się wspaniałym intensywnym i naturalnym smakiem. Koncentrat „Lodów Pomorskich Premium” dostępny jest w smakach: waniliowo- śmietankowy, czekoladowy, truskawkowy.

    Category:
  • LODY POMORSKIE SUPER PREMIUM

    Read more

    LODY POMORSKIE SUPER PREMIUM

    Koncentrat „Lody Pomorskie Super Premium” służy do produkcji lodów o bogatym mlecznym smaku, które są pełne i kremiste. Głównym składnikiem tych lodów jest mleko pełne w proszku, które dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia nie wnosi do lodów charakterystycznego posmaku przetworzonego mleka. Dostępne są w trzech wariantach smakowych: śmietankowym, czekoladowym i truskawkowym. Przygotowuje się je w proporcji 1:2 z wodą. Intensywne w smaku lody na pewno ucieszą miłośników mrożonych deserów i nie tylko.

    Category: