Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Zaciemniacz „Mambo” jest to płynny ekstrakt prażonego słodu jęczmiennego o obniżonej lepkości, dzięki czemu ułatwione jest jego dozowanie oraz rozprowadzenie w masie ciasta. Efekty stosowania zaciemniacza „Mambo” to przede wszystkim ładna brązowa barwa miękiszu, lepsze walory smakowo-zapachowe, większa objętość, ładny połysk skórki pieczywa, ładniejsza struktura miękiszu, przedłużenie świeżości. Dawkowanie: 1- 4% w stosunku do mąki (w zależności od oczekiwanej barwy miękiszu pieczywa).
Jest naturalnym preparatem służącym do zaciemniania miękiszu pieczywa produkowanego z mąk razowych oraz z mąk jasnych – szczególnie z dodatkiem różnych nasion (np. słonecznika lub soi). Dodatek zaciemniacza pozwala jednocześnie na wzbogacenie walorów smakowo-zapachowych pieczywa. W zależności od dozowania preparatu można uzyskać barwę miękiszu od jasnobeżowej do ciemnobrązowej. Użycie zaciemniacza jest bardzo proste i polega na wymieszaniu go z mąką w dzieży. Dawkowanie w ilości 0,5 -1,5% w stosunku do mąki.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl