—Koncentraty piekarskie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 9–16 z 28 wyników

  • CHLEB O BARDZO NISKIEJ ZAWARTOŚCI GLUTENU

    Dowiedz się więcej

    CHLEB O BARDZO NISKIEJ ZAWARTOŚCI GLUTENU

    Koncentrat służy do produkcji chleba o bardzo niskiej zawartości glutenu, w którym jego zawartość w 100 g pieczywa nie przekracza 0,01g. Pieczywo to przeznaczone jest dla osób pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu, jak i dla osób poszukujących nowych smaków. W skład mieszanki wchodzi m.in. skrobia pszenna, słonecznik, len, soja, a także mleko odtłuszczone w proszku.
    Przy produkcji chleba o bardzo niskiej zawartości glutenu należy zadbać o to, aby produkt podczas wytwarzania nie miał kontaktu z surowcami zawierającymi gluten (np. mąką), aby w jak największym stopniu zabezpieczyć go przed zanieczyszczeniem krzyżowym tym alergenem.
    Mieszanka jest 100%, należy do niej dodać tylko drożdże i wodę.

    Kategoria:
  • CHLEB ORKISZOWO-JABŁKOWY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB ORKISZOWO-JABŁKOWY

    Zastosowanie:

    Chleb zawiera w swoim składzie aż 39% składników orkiszowych oraz 7% proszku jabłkowego.
    Jest to 40% mix do wypieku pieczywa orkiszowego o wspaniałym aromacie jabłka.

    Zalety:

    • Duża zawartość składników orkiszowych
    • Dobre pęcznienie i wiązanie wody
    • Wilgotny, aromatyczny miękisz
    • Polepszona i przedłużona świeżość pieczywa
    • Dobrze wyczuwalny smak i aromat jabłka
    Kategoria:
  • CHLEB SMAKOWITY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB SMAKOWITY

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego pieczywa pszenno – żytniego o unikatowym, wspaniałym smaku. Dodatek zakwasu pszennego i proszku jogurtowego daje nam w pieczywie świeżość i soczystość oraz delikatną strukturę. Dzięki konsystencji ciasta możemy formować ciekawe kształty pieczywa.
    Dawkowanie koncentratu: 25 kg na 100 kg mąki.

    Kategoria:
  • CHLEB WIELOZIARNISTY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB WIELOZIARNISTY

    Z koncentratu uzyskuje się atrakcyjny chleb żytnio -pszenny z dużym dodatkiem ziaren (33% w stosunku do mąki). W składzie znajdują się takie ziarna, płatki i nasiona jak: słonecznik, soja, płatki jęczmienne, owsiane i żytnie, pszenica. Jest to 100% mieszanka, do której należy tylko dodać drożdże i wodę i w prosty sposób przygotować pieczywo.

    Kategoria:
  • CHLEB WYSOKOBIAŁKOWY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB WYSOKOBIAŁKOWY

    Koncentrat ciasta ziarnowego „Chleb Wysokobiałkowy” służy do produkcji wysokobiałkowego i niskowęglowodanowego chleba. W pieczywie tym jest około 75% mniej węglowodanów, a 400% więcej białka w porównaniu z chlebem zwykłym. Mieszanka jest bogata w ziarna i nasiona takie jak soja, len, słonecznik, sezam. Białka roślinne, wzbogacające to pieczywo, pochodzą głownie z pszenicy i ryżu.
    Pieczywo to doskonale wpisuje się w popularny trend zdrowego odżywiania. Polecane jest przy popularnych dietach wysokobiałkowych, dla wegetarian, ze względu na zawartość różnorodnych białek oraz tym wszystkim, którzy dotychczas rezygnowali z pieczywa ze względu na wysoką zawartość w nim węglowodanów. Po wypieku chleb długo zachowuje świeżość. Jest to 100% mieszanka, do której należy tylko dodać wodę i drożdże.

    Kategoria:
  • CHLEB ZE SKŁADNIKAMI O NISKIM IG

    Dowiedz się więcej

    CHLEB ZE SKŁADNIKAMI O NISKIM IG

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszenno-żytniego na bazie naturalnego suszonego kwasu żytniego, z dodatkiem składników o niskim indeksie glikemicznym takich jak: mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane, koper włoski.

    Dzięki zastosowaniu koncentratu „Chleb ze składnikami o niskim IG” można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni oraz różnego rodzaju bułki.

    Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba.

    Kategoria:
  • CIABATTA 10%

    Dowiedz się więcej

    CIABATTA 10%

    Dzięki zastosowaniu koncentratu „Ciabatta 10%” można w prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo typu włoskiego, charakteryzujące się chrupiącą skórką, wyjątkowym zapachem oraz dużą porowatością miękiszu. Zawarty w koncentracie specjalistyczny suszony kwas pszenny pozwala na uzyskanie wyrobu końcowego o smaku i zapachu charakterystycznym dla tego rodzaju pieczywa. Koncentrat  „Ciabatta 10%” sprawdza się zarówno w produkcji rzemieślniczej, jak i przemysłowej.

    Kategoria:
  • DUONA

    Dowiedz się więcej

    DUONA

    Służy do produkcji chleba litewskiego, zbliżonego pod względem smaku i wyglądu do tradycyjnego Chleba spożywanego na Litwie. Pieczywo wypieczone z naszego koncentratu posiada duży udział mąki żytniej razowej i odznacza się charakterystycznym smakiem i aromatem nadanym przede wszystkim przez słód i kminek. W odróżnieniu od tradycyjnego chleba litewskiego posiada większą objętość, lepszą porowatość miękiszu i mniejszą kwasowość.

    Kategoria: