Szukaj
Close this search box.

—Cukiernie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 9–16 z 36 wyników

  • BABKA POMARAŃCZOWA

    Dowiedz się więcej

    BABKA POMARAŃCZOWA

    Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków. Ciepła barwa ciasta oraz przyjemny smak i zapach pomarańczy przypomina świąteczne wypieki. Koncentrat umożliwia wykonanie ciast z owocami lub bakaliami, stanowiących podkład pod bitą śmietanę lub kremy tortowe.

  • BAJECZNE

    Dowiedz się więcej

    BAJECZNE

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji półcukierniczego ciasta drożdżowego metodą jednofazową. Z koncentratu można otrzymać różne asortymenty wyrobów drożdżowych takie jak: babka drożdżowa, placek drożdżowy, bułki maślane, drożdżówki itp.
    Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się dużą pulchnością, delikatnością i wybornym smakiem. Nadają się jako spody pod owoce świeże i mrożone. Delikatny miękisz nie opada pod ciężarem owoców, ani nie nasiąka sokiem.

    Kategoria:
  • BALBINA

    Dowiedz się więcej

    BALBINA

    Stabilizator zapobiega synerezie śmietany, dzięki czemu po ubiciu i wymieszaniu ze stabilizatorem utrzymuje ona niezmienioną strukturę przez parę dni.
    Śmietana z dodatkiem stabilizatora stanowi wspaniałe nadzienie do ciast i różnego rodzaju ciastek. Stabilizatory „Balbina” produkowane są w następujących odmianach smakowych: neutralnej, truskawkowej, cytrynowej, czekoladowej.

  • BIMIX

    Dowiedz się więcej

    BIMIX

    Koncentraty „Bimix” przeznaczone są do produkcji ciast biszkoptowych metodą jednofazową tj. bez konieczności oddzielnego napowietrzania masy jajowo -cukrowej. W porównaniu z metodą tradycyjną jest to technologia bardzo szybka i niezawodna (nie ma możliwości „zaciągnięcia” ciasta). Ciasto z koncentratu jest bardzo stabilne i może być przygotowane na długo przed wypiekiem. Produkowane są dwa rodzaje koncentratu „Bimix” – Standard (do tortów i rolad) oraz Szampanki (do ciasteczek biszkoptowych).

    Kategoria:
  • BiT

    Dowiedz się więcej

    BiT

    Koncentrat służy do wytwarzania wyrobów ciastkarskich uproszczoną metodą technologiczną, polegającą na ubijaniu wszystkich składników razem w ubijarce cukierniczej przez 5-7 min. Otrzymane ciasto jest bardzo stabilne, a otrzymane wyroby charakteryzują się delikatną strukturą dobrą krajalnością oraz przedłużoną świeżością.

  • BITA ŚMIETANA

    Dowiedz się więcej

    BITA ŚMIETANA

    Koncentrat pozwala w łatwy i szybki sposób przygotować puszystą bitą śmietanę. Wystarczy dodać wodę i ubić mikserem. Długo zachowuje swoją stabilność. Posiada doskonały smak i konsystencję. Ma wiele rodzajów zastosowań. Służy do dekoracji wszelkiego rodzaju deserów. Idealnie komponuje się z owocami, czekoladą i bakaliami, jak również stanowi doskonały dodatek do ciast, lodów, galaretek, gofrów lub naleśników. Bita śmietana jest także odporna na zamrażanie.

    Kategoria:
  • CIASTECZKA OWSIANE

    Dowiedz się więcej

    CIASTECZKA OWSIANE

    Koncentrat „ciasteczka owsiane” przeznaczony jest do produkcji kruchych ciasteczek bogatych w cenne składniki odżywcze. W skład koncentratu wchodzi 73,5% składników pochodzących z ziarna owsa: mąka oswiana, kaszka owsiana i płatki owsiane.

    Kategoria:
  • CIASTO MAŚLANE

    Dowiedz się więcej

    CIASTO MAŚLANE

    Z koncentratu wytwarza się szybką metodą jednofazową ciasta o oryginalnym smaku i aromacie maślanym. Mogą to być zarówno babki jak i ciasta z kremem, bitą śmietaną lub owocami.
    Wyroby gotowe charakteryzują się dużą wilgotnością miękiszu, dobrą krajalnością oraz przedłużoną świeżością.