Showing 1–8 of 28 results
Koncentrat piekarski „Bułka szpinakowa” służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszennego z dodatkiem suszonego szpinaku. Dzięki zastosowaniu koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo z widocznymi kawałkami szpinaku, który nadaje wyrobom nie tylko charakterystyczny smak, ale także ciekawą zielonkawą barwę.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek z dodatkiem nasion oleistych: słonecznika, lnu oraz sezamu, które urozmaicają dietę. Zawarte w koncentracie słody korzystnie wpływają na smak i aromat oraz polepszają jakość miękiszu.
Dozowanie – 6 kg koncentratu na 10 kg mąki.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek mieszanych. Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej, która bardzo dobrze wpływa na smakowitość tego pieczywa. Dawkowanie – 10 kg koncentratu na 90 kg mąki (45 kg mąki pszennej, 45 kg mąki żytniej).
Koncentrat „BUŁKI WŁOSKIE” przeznaczony jest do wypieku smacznych, aromatycznych bułeczek pszennych z dodatkiem ciekawej kompozycji przypraw, takich jak: bazylia, czosnek, kolendra. Tak dobrana kompozycja pozwala otrzymać aromat przywodzący na myśl klimaty śródziemnomorskie.
Zawarty w koncentracie proszek jogurtowy nadaje delikatność przygotowywanemu pieczywu, dodatkowo je uatrakcyjniając. Bułki otrzymane z tego koncentratu stanowią doskonałą bazę do różnego rodzaju kanapek o niepowtarzalnych walorach smakowych.
Dawkowanie mieszanki: 25 kg/100 kg mąki.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa mieszanego z zawartością płatków zbożowych, preparowanego słodu żytniego, słonecznika oraz oryginalnych płatków z nasion quinoa, stanowiących główną jego atrakcję. To pseudozboże w pradawnych czasach stanowiło główne pożywienie Inków i Azteków. Charakteryzuje się ono wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, wartościowego białka oraz witamin z grupy В i soli mineralnych.
Koncentrat ten miesza się z mąką w stosunku 1:1.
Służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa mieszanego na bazie naturalnego kwasu żytniego, z dodatkiem różnorodnych ziaren.
Dzięki zastosowaniu tego koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chieb pszenno-żytni z dodatkiem takich ziaren jak: słonecznik, soja, grys kukurydziany, siemię lniane. Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa żytnio- pszennego z dużą zawartością mąki żytniej razowej.
Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni pozwala nie tylko na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1.
Dzięki zastosowaniu koncentratu „Chleb na mleku kozim” można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni.
Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba. Mleko kozie w przeciwieństwie do mleka krowiego jest znacznie mniej alergenne. Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Ponadto mleko kozie bogate jest w m.in. wapń, fosfor, potas, magnez oraz witaminy, głownie A, B1, B2, PP, C i kwas pantotenowy.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl