Szukaj
Close this search box.

—Koncentraty piekarskie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 17–24 z 28 wyników

  • HUBERTUS

    Dowiedz się więcej

    HUBERTUS

    „Hubertus” przeznaczony jest do produkcji metodą jednofazową oryginalnego chleba żytnio – pszennego o przyciemnionym miękiszu oraz atrakcyjnym, niepowtarzalnym smaku i aromacie. Dzięki zawartemu w nim naturalnemu, suchemu kwasowi żytniemu, chleb produkuje się łatwo i szybko. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1. Otrzymany chleb jest niezastąpionym dodatkiem do różnego rodzaju potraw podczas imprez terenowych: polowania i biwaki, jak również na uroczystych rautach.

    Kategoria:
  • MIESZANKA CEBULOWA

    Dowiedz się więcej

    MIESZANKA CEBULOWA

    Koncentrat służy do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego o smaku podsmażonej cebuli. Miesza się go z mąką w stosunku 1:1.
    Koncentrat oprócz smażonej, wysuszonej cebuli zawiera serwatkę i słód żytni, co dodatkowo wzbogaca pieczywo pod względem smakowym i dietetycznym.

    Kategoria:
  • MIESZANKA KUKURYDZIANA AKO

    Dowiedz się więcej

    MIESZANKA KUKURYDZIANA AKO

    Zastosowanie:
    Mieszanka Kukurydziana AKO przeznaczona jest do wypieku pieczywa z dodatkiem mąki kukurydzianej, specjalnie preparowanych płatków kukurydzianych, lnu i słonecznika.
    Zalety koncentratu:

    • atrakcyjny wygląd i smak pieczywa
    • mieszanka zawiera ok. 30% surowców z kukurydzy
    • w składzie znajduje się naturalny, suszony kwas pszeny, który przyczynia się do podniesienia walorów smakowych pieczywa
    Kategoria:
  • MIESZANKA RUSTYKALNA

    Dowiedz się więcej

    MIESZANKA RUSTYKALNA

    Zastosowanie:
    Mieszanka Rustykalna przeznaczona jest do wypieku pieczywa pszenno-żytniego typu: bagietki, bułki chleby z dodatkiem ziarna żyta puffingowanego.

    Zalety Koncentratu:
    – atrakcyjny wygląd i smak pieczywa
    – zwiększenie wodochłonności dzięki zastosowaniu puffingowanego ziarna żyta
    – w składzie znajduje się naturalnych, suchy kwas pszenny, który przyczynia się do podniesienia walorów smakowych pieczywa

    Kategoria:
  • MIESZANKA SŁONECZNIKOWA

    Dowiedz się więcej

    MIESZANKA SŁONECZNIKOWA

    Służy do szybkiego wytwarzania pieczywa z dodatkiem nasion słonecznika, które są nie tylko bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale zawierają także spore ilości białka, błonnika pokarmowego, wapnia, magnezu oraz witamin (C, Bl, E). Dla uatrakcyjnienia mieszanki dodana jest substancja zaciemniająca, dzięki której nasiona słonecznika są wyraźnie widoczne w gotowym pieczywie.

    Kategoria:
  • MIESZANKA SOJOWO-DYNIOWA

    Dowiedz się więcej

    MIESZANKA SOJOWO-DYNIOWA

    Mieszanka „Sojowo- Dyniowa” służy do szybkiego wytwarzania pieczywa z dodatkiem ziaren soi i pestek dyni, które jest nie tylko bardzo smaczne, ale także wartościowe dla organizmu. Znajdujący się w mieszance słód żytni lekko zaciemnia miękisz pieczywa oraz nadaje mu charakterystyczną nutę smakową. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1.

    Kategoria:
  • MIX NA CHLEB OWOCOWY

    Dowiedz się więcej

    MIX NA CHLEB OWOCOWY

    Koncentrat piekarski „Mix na chleb owocowy” służy do wypieku chleba z dodatkiem suszonych i/lub kandyzowanych owoców. Może być także stosowany do wypieku chlebów bez owoców np. z dużą ilością ziaren. Ilość i rodzaj dodanych owoców i bakalii zależy od upodobań piekarzy. Zaleca się dodatek 30-70% tych składników, aby chleb był atrakcyjny w smaku.
    Połączenie pieczywa z owocami jest niezwykle interesujące z punktu widzenia żywieniowego. Zarówno zboża, jak i owoce bogate są w błonnik pokarmowy, ale działający na różnych zasadach.
    Dawkowanie – 30 kg koncentratu na 70 kg mąki żytniej.

    Kategoria:
  • PIECZYWO BIESIADNE

    Dowiedz się więcej

    PIECZYWO BIESIADNE

    Przeznaczony jest do produkcji pieczywa przekąskowego z dodatkiem ziaren i przypraw. Wyroby te idealnie nadają się jako dodatek do potraw z grilla oraz piwa. Można je serwować zarówno w trakcie rodzinnych lub towarzyskich spotkań jak i wykwintnych, uroczystych rautów. „Pieczywo biesiadne” to pikantna mieszanka, zawierająca w swoim składzie m.in. ziarno słonecznika, grys kukurydziany, siemię lniane, proszek pomidorowy, cząstki czerwonej, suszonej papryki oraz specjalnie dobrane przyprawy, nadające jej charakterystyczny smak i aromat.

    Kategoria: