Szukaj
Close this search box.

—Mieszanki ziarnowe—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 1–8 z 10 wyników

  • BROKAT

    Dowiedz się więcej

    BROKAT

    Mieszanka „Brokat” ma zastosowanie jako posypka dekoracyjna do wykańczania pieczywa drobnego oraz chlebów.
    Podstawowym składnikiem mieszanki jest grys kukurydziany, który nadaje pieczywu atrakcyjny, smakowity wygląd. Ponadto w skład mieszanki wchodzi jeszcze: siemię lniane, sezam oraz słonecznik. „Brokat” idealnie prezentuje się zarówno na bułeczkach jak i na chlebie.

    Kategoria:
  • FITNESS

    Dowiedz się więcej

    FITNESS

    Mieszanka wieloziarnowa FITNESS jest przeznaczona do produkcji bułek o podwyższonej wartości odżywczej oraz atrakcyjnym, lekko ziołowym smaku. Mieszanka zawiera siemię lniane, otręby pszenne, przetwory sojowe, sezam i słonecznik oraz koper włoski, kminek i kolendrę. Stosuje się ją w ilości 15% w stosunku do ogólnej masy mąki, po uprzednim zamoczeniu w proporcji 1:1 w ciepłej wodzie przez 60 -90 min. Bułki z mieszanką FITNESS są szczególnie polecane osobom aktywnym fizycznie, dbającym o swój wygląd i samopoczucie.

    Kategoria:
  • FUTBOL

    Dowiedz się więcej

    FUTBOL

    Mieszanka wieloziarnowa FUTBOL jest przeznaczona do produkcji Chleba o oryginalnym kształcie i znakowaniu przypominającym piłkę nożną (dostarczamy gratisowo specjalny znacznik). Mieszanka daje w efekcie pieczywo 0 przyjemnym i specyficznym smaku, zawierające pożądane dla organizmu ludzkiego składniki jak kwasy tłuszczowe nienasycone i węglowodany nieskrobiowe (pentozany i betaglukany) obniżające poziom cholesterolu we krwi. Przed użyciem mieszanki wg przewidzianej receptury, należy zalać ją ciepłą wodą na 60 – 90 minut.

    Kategoria:
  • GRANOLA

    Dowiedz się więcej

    GRANOLA

    Mieszanka ziarnowa służąca do przygotowania smakowitych batoników zbożowych, stanowiących znakomitą przekąskę.
    ZALETY MIESZANKI:

    • Łatwe i szybkie przygotowanie wartościowych przekąsek,
    • Czysta etykieta – bez żadnych dodatków technologicznych,
    • Wyśmienity smak,
    • Produkt bez mąki i drożdży,
    • Możliwość kreowania smaku i wyglądu batonika poprzez dodatek np. orzechów, suszonych owoców itp.
    Kategoria:
  • GRYZACZKI

    Dowiedz się więcej

    GRYZACZKI

    Mieszanka służy do wytwarzania pieczywa pszennego o podwyższonej wartości odżywczej i atrakcyjnym smaku. Dodatek mieszanki do ciasta wzbogaca pieczywo w niezbędne składniki pokarmowe jak błonnik, białko sojowe, węglowodany nie-skrobiowe, wielo nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, D i E. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:4.

    Kategoria:
  • KORONA

    Dowiedz się więcej

    KORONA

    Jest mieszanką stosowaną jako posypka do pieczywa pszennego i mieszanego. Dzięki urozmaiconemu składowi mieszanki (płatki owsiane, pszenne i żytnie, siemię lniane, proso, sezam, słonecznik) pieczywo z posypką posiada atrakcyjny wygląd. Posypka na pieczywie, to uwieńczenie ciężkiej pracy piekarza.

    Kategoria:
  • KRAJEŃSKA

    Dowiedz się więcej

    KRAJEŃSKA

    Służy do wypieku pieczywa mieszanego i żytniego o ciemnym miękiszu. Dzięki swym składnikom mieszanka ta nadaje pieczywu rustykalny charakter dając oryginalny smak i intensywny aromat oraz ciemną barwę miękiszu. Proponowany kształt chleba deskowego jest charakterystyczny dla mieszanki „Krajeńskiej”, zachęca klienta do jego konsumpcji. Zastosowanie mieszanki pozwala zwiększyć wydajność ciasta i pieczywa. Dodatek mieszanki ziarnowej do ciasta podwyższa wartość żywieniową pieczywa. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:5.

    Kategoria:
  • KUJAWSKA

    Dowiedz się więcej

    KUJAWSKA

    Jest przeznaczona do wypieku chleba o atrakcyjnym smaku i wyglądzie, bogatego w składniki odżywcze. W skład mieszanki wchodzi aż 12 składników: ziarniak owsa, pszenica krojona, żyto krojone, jęczmień krojony, otręby pszenne, soja łamana, grys kukurydziany, słonecznik łuskany, siemię lniane, słód żytni mielony, słód jęczmienny, płatki owsiane. Mieszankę zaleca się stosować w ilości 25% w stosunku do ogólnej ilości mąki. Przed dodaniem do ciasta należy zalać ją ciepłą wodą na okres 2-3 godzin.

    Kategoria: