Szukaj
Close this search box.

—Piekarnie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 9–16 z 57 wyników

  • AKO-POWER

    Dowiedz się więcej

    AKO-POWER

    Jest to nowoczesny, bardzo skuteczny polepszacz przeznaczony przede wszystkim do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Odpowiednio dobrany skład polep-szacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uzyskać pieczywo o odpowiednich walorach organoleptycznych. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta, zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu, przedłużenie świeżości pieczywa o 2-3 dni. Dawkowanie polepszacza wynosi 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki.

  • AKO-SEC

    Dowiedz się więcej

    AKO-SEC

    Specjalny polepszacz ułatwiający wytwarzanie dobrego chleba żytniego i mieszanego z przewagą mąki żytniej. Polepszacz zwiększa wydajność ciasta, a zatem obniża koszty produkcji chleba. Ciasto jest mniej klejące, łatwiej formuje się kęsy ciasta. Polepszacz przedłuża czas rozrostu końcowego i czyni go bardziej stabilnym. Daje w efekcie pieczywo o większej objętości i wyrównanej strukturze miękiszu. Miękisz chleba jest bardziej suchy, nie kruszy się i dłużej zachowuje świeżość. Dozowanie: 0,5 -1% w stosunku do mąki (0,5 -1 kg „AKO – Sec” na 100 kg mąki).

  • AKO-WULKAN

    Dowiedz się więcej

    AKO-WULKAN

    Płynny polepszacz „AKO – WULKAN” jest to nowoczesny, bardzo skuteczny, uniwersalny polepszacz na bazie tłuszczowej przeznaczony do wielu rodzajów ciast. Zastosowanie nowoczesnych technologii pozwoliło na stworzenie wysokiej klasy, stabilnego produktu, który upraszcza procesy produkcyjne i zapewnia tradycyjne walory smakowe i zapachowe pieczywa. Odpowiednio dobrany skład polepszacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uzyskać pieczywo o odpowiednich walorach organoleptycznych. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta, zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu, przedłużenie świeżości pieczywa. Dawkowanie polepszacza w zależności od asortymentu wynosi:
    Do bułek i ciast drożdżowych słodkich – dozowanie 1%
    Do chleba – dozowanie 0,5-0,7%

  • BIOPAN-S

    Dowiedz się więcej

    BIOPAN-S

    „Biopan – S” to suchy zakwas do szybkiej produkcji pieczywa żytniego i mieszanego mający zastosowanie jako środek zakwaszający ciasto, nadający mu właściwe cechy organoleptyczne, typowe dla naturalnej fermentacji ciasta.
    Dawkuje się go w ilości 2% w stosunku do mąki żytniej. Może być on także stosowany jako środek dokwaszający do kwasów tradycyjnych w celu podniesienia ich kwasowości. Jakość chleba wyprodukowanego z zastosowaniem Biopanu-S jest porównywalna do chleba upieczonego na tradycyjnym kwasie.

    Kategoria:
  • BROKAT

    Dowiedz się więcej

    BROKAT

    Mieszanka „Brokat” ma zastosowanie jako posypka dekoracyjna do wykańczania pieczywa drobnego oraz chlebów.
    Podstawowym składnikiem mieszanki jest grys kukurydziany, który nadaje pieczywu atrakcyjny, smakowity wygląd. Ponadto w skład mieszanki wchodzi jeszcze: siemię lniane, sezam oraz słonecznik. „Brokat” idealnie prezentuje się zarówno na bułeczkach jak i na chlebie.

    Kategoria:
  • BUŁKA SZPINAKOWA

    Dowiedz się więcej

    BUŁKA SZPINAKOWA

    Koncentrat  piekarski „Bułka szpinakowa” służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszennego z dodatkiem suszonego szpinaku. Dzięki zastosowaniu koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo z widocznymi kawałkami szpinaku, który nadaje wyrobom nie tylko charakterystyczny smak, ale także ciekawą zielonkawą barwę.

    Kategoria:
  • BUŁKI CHŁOPSKIE

    Dowiedz się więcej

    BUŁKI CHŁOPSKIE

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek z dodatkiem nasion oleistych: słonecznika, lnu oraz sezamu, które urozmaicają dietę. Zawarte w koncentracie słody korzystnie wpływają na smak i aromat oraz polepszają jakość miękiszu.
    Dozowanie – 6 kg koncentratu na 10 kg mąki.

    Kategoria:
  • BUŁKI SZLACHECKIE

    Dowiedz się więcej

    BUŁKI SZLACHECKIE

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek mieszanych. Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej, która bardzo dobrze wpływa na smakowitość tego pieczywa. Dawkowanie – 10 kg koncentratu na 90 kg mąki (45 kg mąki pszennej, 45 kg mąki żytniej).

    Kategoria: