Szukaj
Close this search box.

—Piekarnie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 17–24 z 57 wyników

  • BUŁKI WŁOSKIE

    Dowiedz się więcej

    BUŁKI WŁOSKIE

    Koncentrat „BUŁKI WŁOSKIE” przeznaczony jest do wypieku smacznych, aromatycznych bułeczek pszennych z dodatkiem ciekawej kompozycji przypraw, takich jak: bazylia, czosnek, kolendra. Tak dobrana kompozycja pozwala otrzymać aromat przywodzący na myśl klimaty śródziemnomorskie.
    Zawarty w koncentracie proszek jogurtowy nadaje delikatność przygotowywanemu pieczywu, dodatkowo je uatrakcyjniając. Bułki otrzymane z tego koncentratu stanowią doskonałą bazę do różnego rodzaju kanapek o niepowtarzalnych walorach smakowych.
    Dawkowanie mieszanki: 25 kg/100 kg mąki.

    Kategoria:
  • CHLEB AZTECKI

    Dowiedz się więcej

    CHLEB AZTECKI

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa mieszanego z zawartością płatków zbożowych, preparowanego słodu żytniego, słonecznika oraz oryginalnych płatków z nasion quinoa, stanowiących główną jego atrakcję. To pseudozboże w pradawnych czasach stanowiło główne pożywienie Inków i Azteków. Charakteryzuje się ono wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, wartościowego białka oraz witamin z grupy В i soli mineralnych.
    Koncentrat ten miesza się z mąką w stosunku 1:1.

    Kategoria:
  • CHLEB CESARSKI

    Dowiedz się więcej

    CHLEB CESARSKI

    Służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa mieszanego na bazie naturalnego kwasu żytniego, z dodatkiem różnorodnych ziaren.
    Dzięki zastosowaniu tego koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chieb pszenno-żytni z dodatkiem takich ziaren jak: słonecznik, soja, grys kukurydziany, siemię lniane. Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba.

    Kategoria:
  • CHLEB KASZUBSKI

    Dowiedz się więcej

    CHLEB KASZUBSKI

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa żytnio- pszennego z dużą zawartością mąki żytniej razowej.
    Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni pozwala nie tylko na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1.

    Kategoria:
  • CHLEB NA MLEKU KOZIM

    Dowiedz się więcej

    CHLEB NA MLEKU KOZIM

    Dzięki zastosowaniu koncentratu „Chleb na mleku kozim” można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni.
    Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba. Mleko kozie w przeciwieństwie do mleka krowiego jest znacznie mniej alergenne. Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Ponadto mleko kozie bogate jest w m.in. wapń, fosfor, potas, magnez oraz witaminy, głownie A, B1, B2, PP, C i kwas pantotenowy.

    Kategoria:
  • CHLEB O BARDZO NISKIEJ ZAWARTOŚCI GLUTENU

    Dowiedz się więcej

    CHLEB O BARDZO NISKIEJ ZAWARTOŚCI GLUTENU

    Koncentrat służy do produkcji chleba o bardzo niskiej zawartości glutenu, w którym jego zawartość w 100 g pieczywa nie przekracza 0,01g. Pieczywo to przeznaczone jest dla osób pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu, jak i dla osób poszukujących nowych smaków. W skład mieszanki wchodzi m.in. skrobia pszenna, słonecznik, len, soja, a także mleko odtłuszczone w proszku.
    Przy produkcji chleba o bardzo niskiej zawartości glutenu należy zadbać o to, aby produkt podczas wytwarzania nie miał kontaktu z surowcami zawierającymi gluten (np. mąką), aby w jak największym stopniu zabezpieczyć go przed zanieczyszczeniem krzyżowym tym alergenem.
    Mieszanka jest 100%, należy do niej dodać tylko drożdże i wodę.

    Kategoria:
  • CHLEB ORKISZOWO-JABŁKOWY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB ORKISZOWO-JABŁKOWY

    Zastosowanie:

    Chleb zawiera w swoim składzie aż 39% składników orkiszowych oraz 7% proszku jabłkowego.
    Jest to 40% mix do wypieku pieczywa orkiszowego o wspaniałym aromacie jabłka.

    Zalety:

    • Duża zawartość składników orkiszowych
    • Dobre pęcznienie i wiązanie wody
    • Wilgotny, aromatyczny miękisz
    • Polepszona i przedłużona świeżość pieczywa
    • Dobrze wyczuwalny smak i aromat jabłka
    Kategoria:
  • CHLEB SMAKOWITY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB SMAKOWITY

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego pieczywa pszenno – żytniego o unikatowym, wspaniałym smaku. Dodatek zakwasu pszennego i proszku jogurtowego daje nam w pieczywie świeżość i soczystość oraz delikatną strukturę. Dzięki konsystencji ciasta możemy formować ciekawe kształty pieczywa.
    Dawkowanie koncentratu: 25 kg na 100 kg mąki.

    Kategoria: