Szukaj
Close this search box.

—Piekarnie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 33–40 z 57 wyników

  • GRYZACZKI

    Dowiedz się więcej

    GRYZACZKI

    Mieszanka służy do wytwarzania pieczywa pszennego o podwyższonej wartości odżywczej i atrakcyjnym smaku. Dodatek mieszanki do ciasta wzbogaca pieczywo w niezbędne składniki pokarmowe jak błonnik, białko sojowe, węglowodany nie-skrobiowe, wielo nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, D i E. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:4.

    Kategoria:
  • HUBERTUS

    Dowiedz się więcej

    HUBERTUS

    „Hubertus” przeznaczony jest do produkcji metodą jednofazową oryginalnego chleba żytnio – pszennego o przyciemnionym miękiszu oraz atrakcyjnym, niepowtarzalnym smaku i aromacie. Dzięki zawartemu w nim naturalnemu, suchemu kwasowi żytniemu, chleb produkuje się łatwo i szybko. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1. Otrzymany chleb jest niezastąpionym dodatkiem do różnego rodzaju potraw podczas imprez terenowych: polowania i biwaki, jak również na uroczystych rautach.

    Kategoria:
  • KORONA

    Dowiedz się więcej

    KORONA

    Jest mieszanką stosowaną jako posypka do pieczywa pszennego i mieszanego. Dzięki urozmaiconemu składowi mieszanki (płatki owsiane, pszenne i żytnie, siemię lniane, proso, sezam, słonecznik) pieczywo z posypką posiada atrakcyjny wygląd. Posypka na pieczywie, to uwieńczenie ciężkiej pracy piekarza.

    Kategoria:
  • KRAJEŃSKA

    Dowiedz się więcej

    KRAJEŃSKA

    Służy do wypieku pieczywa mieszanego i żytniego o ciemnym miękiszu. Dzięki swym składnikom mieszanka ta nadaje pieczywu rustykalny charakter dając oryginalny smak i intensywny aromat oraz ciemną barwę miękiszu. Proponowany kształt chleba deskowego jest charakterystyczny dla mieszanki „Krajeńskiej”, zachęca klienta do jego konsumpcji. Zastosowanie mieszanki pozwala zwiększyć wydajność ciasta i pieczywa. Dodatek mieszanki ziarnowej do ciasta podwyższa wartość żywieniową pieczywa. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:5.

    Kategoria:
  • KUJAWSKA

    Dowiedz się więcej

    KUJAWSKA

    Jest przeznaczona do wypieku chleba o atrakcyjnym smaku i wyglądzie, bogatego w składniki odżywcze. W skład mieszanki wchodzi aż 12 składników: ziarniak owsa, pszenica krojona, żyto krojone, jęczmień krojony, otręby pszenne, soja łamana, grys kukurydziany, słonecznik łuskany, siemię lniane, słód żytni mielony, słód jęczmienny, płatki owsiane. Mieszankę zaleca się stosować w ilości 25% w stosunku do ogólnej ilości mąki. Przed dodaniem do ciasta należy zalać ją ciepłą wodą na okres 2-3 godzin.

    Kategoria:
  • MAMBO

    Dowiedz się więcej

    MAMBO

    Zaciemniacz „Mambo” jest to płynny ekstrakt prażonego słodu jęczmiennego o obniżonej lepkości, dzięki czemu ułatwione jest jego dozowanie oraz rozprowadzenie w masie ciasta. Efekty stosowania zaciemniacza „Mambo” to przede wszystkim ładna brązowa barwa miękiszu, lepsze walory smakowo-zapachowe, większa objętość, ładny połysk skórki pieczywa, ładniejsza struktura miękiszu, przedłużenie świeżości. Dawkowanie: 1- 4% w stosunku do mąki (w zależności od oczekiwanej barwy miękiszu pieczywa).

  • McAKO

    Dowiedz się więcej

    McAKO

    Mc AKO jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do pieczywa tostowego oraz bułek do hamburgerów i hot-dogów. Dodawany w ilości 1% w stosunku do mąki gwarantuje nie tylko miękką skórkę, charakterystyczną dla tego typu wyrobów, ale także jej równomierne zabarwienie, delikatny miękisz o drobnej porowatości oraz zwiększenie objętości.

  • MIESZANKA CEBULOWA

    Dowiedz się więcej

    MIESZANKA CEBULOWA

    Koncentrat służy do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego o smaku podsmażonej cebuli. Miesza się go z mąką w stosunku 1:1.
    Koncentrat oprócz smażonej, wysuszonej cebuli zawiera serwatkę i słód żytni, co dodatkowo wzbogaca pieczywo pod względem smakowym i dietetycznym.

    Kategoria: