Wyświetlanie 9–16 z 29 wyników
Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Łatwa metoda wykonania gwarantuje wyrównaną, bardzo dobrą jakość wypieków. Ciepła barwa ciasta oraz przyjemny smak i zapach pomarańczy przypomina świąteczne wypieki. Koncentrat umożliwia wykonanie ciast z owocami lub bakaliami, stanowiących podkład pod bitą śmietanę lub kremy tortowe.
Koncentrat przeznaczony jest do produkcji półcukierniczego ciasta drożdżowego metodą jednofazową. Z koncentratu można otrzymać różne asortymenty wyrobów drożdżowych takie jak: babka drożdżowa, placek drożdżowy, bułki maślane, drożdżówki itp.
Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się dużą pulchnością, delikatnością i wybornym smakiem. Nadają się jako spody pod owoce świeże i mrożone. Delikatny miękisz nie opada pod ciężarem owoców, ani nie nasiąka sokiem.
Koncentraty „Bimix” przeznaczone są do produkcji ciast biszkoptowych metodą jednofazową tj. bez konieczności oddzielnego napowietrzania masy jajowo -cukrowej. W porównaniu z metodą tradycyjną jest to technologia bardzo szybka i niezawodna (nie ma możliwości „zaciągnięcia” ciasta). Ciasto z koncentratu jest bardzo stabilne i może być przygotowane na długo przed wypiekiem. Produkowane są dwa rodzaje koncentratu „Bimix” – Standard (do tortów i rolad) oraz Szampanki (do ciasteczek biszkoptowych).
Koncentrat służy do wytwarzania wyrobów ciastkarskich uproszczoną metodą technologiczną, polegającą na ubijaniu wszystkich składników razem w ubijarce cukierniczej przez 5-7 min. Otrzymane ciasto jest bardzo stabilne, a otrzymane wyroby charakteryzują się delikatną strukturą dobrą krajalnością oraz przedłużoną świeżością.
Koncentrat „ciasteczka owsiane” przeznaczony jest do produkcji kruchych ciasteczek bogatych w cenne składniki odżywcze. W skład koncentratu wchodzi 73,5% składników pochodzących z ziarna owsa: mąka oswiana, kaszka owsiana i płatki owsiane.
Z koncentratu wytwarza się szybką metodą jednofazową ciasta o oryginalnym smaku i aromacie maślanym. Mogą to być zarówno babki jak i ciasta z kremem, bitą śmietaną lub owocami.
Wyroby gotowe charakteryzują się dużą wilgotnością miękiszu, dobrą krajalnością oraz przedłużoną świeżością.
Koncentrat służy do produkcji ciast o głębokim czekoladowym smaku, intensywnym kolorze, dużej wilgotności i przedłużonej świeżości.
*w mieszance znajduje się 18% czekolady!
Nowy smak dla amatorów egzotycznych smaków – ciasto o smaku bananowym. Koncentrat może być wykorzystany do produkcji ciast z owocami oraz spodów do tortów oraz różnego rodzaju kostek. Koncentrat jest bardzo prosty w użyciu, wystarczy tylko wymieszać go z olejem, jajami i wodą, a następnie zamieszać przy użyciu mieszadła płaskiego w ubijarce cukierniczej. Otrzymane wyroby charakteryzują się delikatna strukturą, dobrą krajalnością, przedłużoną świeżością oraz wspaniałym bananowym aromatem.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl