Showing 9–13 of 13 results
Koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw. lodów „amerykańskich”, które w odróżnieniu od lodów „soft” są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde.
Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12°C. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2.
Koncentrat Lody Pomorskie „Świderki” oferujemy w następujących smakach: śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, jagodowy oraz nowość: Świderki Owocowe Mango
Koncentrat przeznaczony jest do produkcji lodów sorbetowych, które w odróżnieniu od lodów soft nie zawierają w swoim składzie mleka oraz tłuszczu. Lody pomorskie w proszku przeznaczone są do produkcji lodów miękkich z automatu tzw. „soft” zarówno w maszynach z dobrym systemem napowietrzenia jak i z dużo słabszym. Uzyskane lody charakteryzują się wyjątkową kremistością i orzeźwiającym smakiem. Technologia produkcji lodów polega na wymieszaniu koncentratu z wodą pitną w proporcji 1:2 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 10 min. w celu rozpuszczenia składników. Koncentrat Lody Pomorskie Sorbetowe oferujemy w następujących smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy, pomarańczowy.
Koncentrat „Lody Pomorskie Super Premium” służy do produkcji lodów o bogatym mlecznym smaku, które są pełne i kremiste. Głównym składnikiem tych lodów jest mleko pełne w proszku, które dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia nie wnosi do lodów charakterystycznego posmaku przetworzonego mleka. Dostępne są w trzech wariantach smakowych: śmietankowym, czekoladowym i truskawkowym. Przygotowuje się je w proporcji 1:2 z wodą. Intensywne w smaku lody na pewno ucieszą miłośników mrożonych deserów i nie tylko.
Jest koncentratem służącym do produkcji wyśmienitego mrożonego deseru mlecznego. Uzyskany z niego smakowity, ochładzający, na wpół zamrożony deser wspaniale orzeźwia w upalne dni. Koncentrat należy połączyć z wodą w stosunku od 1:3 do 1:3,5 i zamrażać w specjalnym urządzeniu mroźniczym.
Dla podniesienia walorów sakowych gotowego deseru można dodawać syropy w różnych smakach np. czekoladowym, truskawkowym, waniliowym itp.
Podstawowe składniki Lodów Naturalnych to przede wszystkim mleko pełne i odtłuszczone w proszku, białka mleka, tłuszcz kokosowy, bez emulgatorów i zbędnych dodatków. Smak lodów śmietankowych nadany został poprzez dodatek naturalnej, sproszkowanej śmietanki. Natomiast lody czekoladowe zawdzięczają swój smak czekoladzie w proszku.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl