—Lodziarnie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 9–13 z 13 wyników

  • LODY POMORSKIE „ŚWIDERKI”

    Dowiedz się więcej

    LODY POMORSKIE „ŚWIDERKI”

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw. lodów „amerykańskich”, które w odróżnieniu od lodów „soft” są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde.
    Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12°C. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2.
    Koncentrat Lody Pomorskie „Świderki” oferujemy w następujących smakach: śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, jagodowy oraz nowość: Świderki Owocowe Mango

    Kategoria:
  • LODY POMORSKIE SORBETOWE

    Dowiedz się więcej

    LODY POMORSKIE SORBETOWE

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji lodów sorbetowych, które w odróżnieniu od lodów soft nie zawierają w swoim składzie mleka oraz tłuszczu. Lody pomorskie w proszku przeznaczone są do produkcji lodów miękkich z automatu tzw. „soft” zarówno w maszynach z dobrym systemem napowietrzenia jak i z dużo słabszym. Uzyskane lody charakteryzują się wyjątkową kremistością i orzeźwiającym smakiem. Technologia produkcji lodów polega na wymieszaniu koncentratu z wodą pitną w proporcji 1:2 i pozostawieniu uzyskanej mieszanki na 10 min. w celu rozpuszczenia składników. Koncentrat Lody Pomorskie Sorbetowe oferujemy w następujących smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy, pomarańczowy.

    Kategoria:
  • LODY POMORSKIE SUPER PREMIUM

    Dowiedz się więcej

    LODY POMORSKIE SUPER PREMIUM

    Koncentrat „Lody Pomorskie Super Premium” służy do produkcji lodów o bogatym mlecznym smaku, które są pełne i kremiste. Głównym składnikiem tych lodów jest mleko pełne w proszku, które dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia nie wnosi do lodów charakterystycznego posmaku przetworzonego mleka. Dostępne są w trzech wariantach smakowych: śmietankowym, czekoladowym i truskawkowym. Przygotowuje się je w proporcji 1:2 z wodą. Intensywne w smaku lody na pewno ucieszą miłośników mrożonych deserów i nie tylko.

    Kategoria:
  • SHAKE POMORSKI

    Dowiedz się więcej

    SHAKE POMORSKI

    Jest koncentratem służącym do produkcji wyśmienitego mrożonego deseru mlecznego. Uzyskany z niego smakowity, ochładzający, na wpół zamrożony deser wspaniale orzeźwia w upalne dni. Koncentrat należy połączyć z wodą w stosunku od 1:3 do 1:3,5 i zamrażać w specjalnym urządzeniu mroźniczym.
    Dla podniesienia walorów sakowych gotowego deseru można dodawać syropy w różnych smakach np. czekoladowym, truskawkowym, waniliowym itp.

    Kategoria:
  • ŚWIDERKI NATURALNE

    Dowiedz się więcej

    ŚWIDERKI NATURALNE

    Podstawowe składniki Lodów Naturalnych to przede wszystkim mleko pełne i odtłuszczone w proszku, białka mleka, tłuszcz kokosowy, bez emulgatorów i zbędnych dodatków. Smak lodów śmietankowych nadany został poprzez dodatek naturalnej, sproszkowanej śmietanki. Natomiast lody czekoladowe zawdzięczają swój smak czekoladzie w proszku.

    Kategoria: