Showing 1–8 of 13 results
Bułka tarta – ma odpowiednio dobraną i równomierną granulację, a termin przydatności do spożycia to aż 12 miesięcy. Ciężar nasypowy to średnio 550 g/dm3.
Panier mokry w postaci proszku – optymalną zawiesinę, jako czynnik klejący w procesie panierowania, uzyskuje się w połączeniu z wodą w odpowiednich proporcjach panieru mokrego do wody: (1:2); (1:3). Panier mokry spełnia przede wszystkim funkcję lepiszcza wiążącego panier zewnętrzny na powierzchni produktu. Wytwarza na powierzchni ciągłą, zwartą i wytrzymała powłokę, a tym samym poprawie jej wygląd zewnętrzny oraz wytrzymałość mechaniczną.
Panier o bardzo drobnej równomiernej granulacji w zastosowaniu służy do wstępnego osuszania powierzchni rozmrożonego produktu lub do zwiększenia przylepności na bardzo śliskiej powierzchni np. filet z drobiu. Produkty opanierowane odbierane są przez konsumentów jako bardzo chrupkie, o dużym stopniu rozjaśnienia barwy, co czyni ich wygląd niezwykle atrakcyjnym.
Przygotowany na bazie pikantnego panieru o barwie intensywnie pomarańczowej z dodatkiem płatków chili. Panier nadaje gotowym daniom estetyczny wygląd oraz podkreśla pikantny smak.
Przygotowany na bazie drobnego panieru o kremowej barwie, dzięki dodatkowi naturalnego sera cheddar w proszku charakteryzuje się intensywnym aromatem i smakiem sera. Panierka po obróbce termicznej ma delikatną złotawą barwę.
Przygotowany na bazie gruboziarnistego panieru typu Cramb o naturalnym kolorze. Dodatek suszonych liści szpinaku, proszku szpinakowego oraz czosnku nadaje tej kompozycji oryginalny wygląd i smak. Szpinak jest warzywem coraz częściej stosowanym w kuchni i docenianym ze względu na walory smakowe oraz zdrowotne.
Panier wewnętrzny bardzo dobrze wchłania wodę i w połączeniu z danym produktem mielonym powoduje jego spulchnienie, a bezbarwność panieru nie wpływa na zmianę koloru farszu.
Przygotowany na bazie gruboziarnistego panieru o naturalnej barwie z dodatkiem odpowiednio przygotowanych igieł rozmaryny. Szczególnie polecany do drobiu i ryb, nadaje gotowej potrawie intensywny smak i aromat rozmarynu oraz bardzo ładnie prezentuje się po obróbce termicznej. Igiełki rozmaryny są dobrze widoczne, ale nie przeszkadzają podczas jedzenia.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl