—Chleby—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 9–13 z 13 wyników

  • CHLEB WYSOKOBIAŁKOWY

    Dowiedz się więcej

    CHLEB WYSOKOBIAŁKOWY

    Koncentrat ciasta ziarnowego „Chleb Wysokobiałkowy” służy do produkcji wysokobiałkowego i niskowęglowodanowego chleba. W pieczywie tym jest około 75% mniej węglowodanów, a 400% więcej białka w porównaniu z chlebem zwykłym. Mieszanka jest bogata w ziarna i nasiona takie jak soja, len, słonecznik, sezam. Białka roślinne, wzbogacające to pieczywo, pochodzą głownie z pszenicy i ryżu.
    Pieczywo to doskonale wpisuje się w popularny trend zdrowego odżywiania. Polecane jest przy popularnych dietach wysokobiałkowych, dla wegetarian, ze względu na zawartość różnorodnych białek oraz tym wszystkim, którzy dotychczas rezygnowali z pieczywa ze względu na wysoką zawartość w nim węglowodanów. Po wypieku chleb długo zachowuje świeżość. Jest to 100% mieszanka, do której należy tylko dodać wodę i drożdże.

    Kategoria:
  • CHLEB ZE SKŁADNIKAMI O NISKIM IG

    Dowiedz się więcej

    CHLEB ZE SKŁADNIKAMI O NISKIM IG

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszenno-żytniego na bazie naturalnego suszonego kwasu żytniego, z dodatkiem składników o niskim indeksie glikemicznym takich jak: mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane, koper włoski.

    Dzięki zastosowaniu koncentratu „Chleb ze składnikami o niskim IG” można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni oraz różnego rodzaju bułki.

    Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba.

    Kategoria:
  • CIABATTA 10%

    Dowiedz się więcej

    CIABATTA 10%

    Dzięki zastosowaniu koncentratu „Ciabatta 10%” można w prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo typu włoskiego, charakteryzujące się chrupiącą skórką, wyjątkowym zapachem oraz dużą porowatością miękiszu. Zawarty w koncentracie specjalistyczny suszony kwas pszenny pozwala na uzyskanie wyrobu końcowego o smaku i zapachu charakterystycznym dla tego rodzaju pieczywa. Koncentrat  „Ciabatta 10%” sprawdza się zarówno w produkcji rzemieślniczej, jak i przemysłowej.

    Kategoria:
  • DUONA

    Dowiedz się więcej

    DUONA

    Służy do produkcji chleba litewskiego, zbliżonego pod względem smaku i wyglądu do tradycyjnego Chleba spożywanego na Litwie. Pieczywo wypieczone z naszego koncentratu posiada duży udział mąki żytniej razowej i odznacza się charakterystycznym smakiem i aromatem nadanym przede wszystkim przez słód i kminek. W odróżnieniu od tradycyjnego chleba litewskiego posiada większą objętość, lepszą porowatość miękiszu i mniejszą kwasowość.

    Kategoria:
  • HUBERTUS

    Dowiedz się więcej

    HUBERTUS

    „Hubertus” przeznaczony jest do produkcji metodą jednofazową oryginalnego chleba żytnio – pszennego o przyciemnionym miękiszu oraz atrakcyjnym, niepowtarzalnym smaku i aromacie. Dzięki zawartemu w nim naturalnemu, suchemu kwasowi żytniemu, chleb produkuje się łatwo i szybko. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1. Otrzymany chleb jest niezastąpionym dodatkiem do różnego rodzaju potraw podczas imprez terenowych: polowania i biwaki, jak również na uroczystych rautach.

    Kategoria: