Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
Przeznaczony jest do produkcji pieczywa przekąskowego z dodatkiem ziaren i przypraw. Wyroby te idealnie nadają się jako dodatek do potraw z grilla oraz piwa. Można je serwować zarówno w trakcie rodzinnych lub towarzyskich spotkań jak i wykwintnych, uroczystych rautów. „Pieczywo biesiadne” to pikantna mieszanka, zawierająca w swoim składzie m.in. ziarno słonecznika, grys kukurydziany, siemię lniane, proszek pomidorowy, cząstki czerwonej, suszonej papryki oraz specjalnie dobrane przyprawy, nadające jej charakterystyczny smak i aromat.
Koncentrat ciasta smakowego RARYTAS przeznaczony jest do wytwarzania chrupiącego pieczywa pszennego, posypywanego przed wypiekiem tartym, żółtym serem. W skład koncentratu wchodzą m.in. różne przyprawy, które nadają otrzymanemu pieczywu charakterystyczny bukiet smakowo-zapachowy. Z ciasta rarytasowego z powodzeniem można produkować rogale, batony, paluchy a nawet pizzę. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1 : 4.
Służy do wypieku pieczywa o atrakcyjnym smaku i wyglądzie z zawartością m.in.: mąki orkiszowej, płatków amarantusa, siemienia lnianego oraz soi łamanej. Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie występujące w zwykłej pszenicy, które w ciele działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, witaminę B, żelazo i białko. Amarantus, czyli szarłat należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie i Majowie, uznawali amarantus za roślinę świętą, używali jej do obrzędów religijnych. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku ok. 1:1.
Przeznaczony jest do wytwarzania pieczywa pszennego drobnego z dodatkiem ziaren i przypraw. Zaleca się wypiekanie bułek w kształcie serc. Wyprodukowane z koncentratu wspaniałe w smaku bułeczki, zawierają w swoim składzie m. in. takie składniki, jak ziarno słonecznika, siemię lniane, grys kukurydziany. Charakterystyczny smak nadają pieczywu specjalnie dobrane przyprawy z dodatkiem lubczyka.
Koncentrat „Ziółko” służy do produkcji smacznego i kuszącego wspaniałym aromatem pieczywa pszenno-żytniego z dodatkiem różnych ziół i ziaren. Zawiera w sobie takie zioła jak: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kolendra i koper włoski. Świetnie dobrane zioła nadają pieczywu atrakcyjny aromat i ciekawy smak. Cechy te dodatkowo podkreśla właściwie wkomponowana mieszanka czosnku i prażonej cebuli. Zawarte dodatkowo nasiona słonecznika, sezamu i lnu podnoszą walory smakowe i odżywcze wyrobów. Dawkowanie: 50 kg koncentratu na 50 kg mąki.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl