Showing 17–24 of 29 results
Koncentrat jest przeznaczony do produkcji w prosty sposób ciasta o łagodnym, migdałowym smaku. Wyroby te charakteryzują się delikatną strukturą, dużą wilgotnością miękiszu, dobrą krajalnością oraz długą świeżością. Z koncentratu można otrzymać zarówno babki, jak i ciasta służące jako spód pod krem czy bitą śmietanę.
Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego zawierającego 100% mąki orkiszowej oraz błonnik jabłkowy. Łatwa metoda wykonania oraz odpowiednio dobrane składniki dają możliwość uzyskania wyrównanej i bardzo wysokiej jakości wypieków. Receptura gwarantuje uzyskanie wyrobu gotowego o puszystym i wilgotnym miękiszu długo utrzymującym świeżość. Przy zastosowaniu odpowiedniej receptury z koncentratu można również wykonać wspaniałe kruche ciasteczka.
Ciasto parzone tradycyjnie otrzymywane jest poprzez zaparzenie mąki pszennej, mieszaniną wody z tłuszczem, a następnie połączenie uzyskanej masy z jajkami. Jest to skomplikowany i czasochłonny proces.
Koncentrat „Ciasto parzone AKO” daje możliwość przygotowania tradycyjnych ptysi, eklerów, gniazdek metodą jednofazową, bez konieczności zaparzania mąki.
Ciasto jest bardzo smaczne, a posmak szpinaku subtelny i nadaje ciastu ciekawy charakter. Pierwsze wzmianki o słodkim wypieku z dodatkiem szpinaku pochodzą z Turcji, gdzie tradycyjnie przyrządza się taki placek. Ciasto idealne do wytwarzania wilgotnych ciast biszkopotowo-tłuszczowych na bazie mąki żytniej i suszonego szpinaku:
-blatów przekładanych kremem lub bitą śmietaną
-rolad
-babek
-muffinek
Koncentrat służy do produkcji kakaowych babek, babeczek oraz rantów i kapsli. Ciasto wyprodukowane z koncentratu metodą jednofazową charakteryzuje się dużą stabilnością, dzięki czemu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem. Otrzymane wyroby charakteryzują się wspaniałym kakaowym smakiem i aromatem.
Służy do szybkiego przygotowania ciasta czekoladowego o wspaniałym smaku i aromacie czekolady, z którego można wypiekać różnego rodzaju babki i placki np. z owocami, bakaliami itp.
Dzięki odpowiednio dobranym składnikom oraz zastosowaniu substancji emulgująco napowietrzających, ciasto produkowane jest metodą jednofazową tzw. „all -in”, bez konieczności intensywnego ubijania.
Koncentrat jest przeznaczony do produkcji keksów i innych ciast biszkoptowo – tłuszczowych z dodatkiem bakalii lub owoców. Ciasto produkuje się metodą jednofazową bez konieczności oddzielnego napowietrzania tłuszczu i masy jajowej. Odpowiednio dobrane składniki koncentratu pozwalają na równomierne rozmieszczenie bakalii w cieście, a w ciastach z owocami zapobiegają opadaniu owoców na dno. Stabilność ciasta po przygotowaniu daje możliwość sporządzania go na dłuższy czas przed wypiekiem.
Koncentrat gwarantuje stałą i wysoką jakość wyrobów z ciasta francuskiego i półfrancuskiego. Ciasta z koncentratu należą do szczególnie delikatnych i wykwintnych wypieków odznaczających się dużym i równomiernym uwarstwieniem tzw. listków z dobrze związanym tłuszczem. Z koncentratu można wyprodukować szeroką gamę słodkich i wytrawnych przekąsek.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl