Wyświetlanie 9–14 z 14 wyników
AKO-POWER – jest nowoczesnym, bardzo skutecznym polepszaczem przeznaczonym przede wszystkim do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Odpowiednio dobrany skład polepszacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uzyskać pieczywo o odpowiednich walorach organoleptycznych. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną. Polepsza elastyczność i wytrzymałości ciasta, zwiększa objętości pieczywa, polepsza struktury miękiszu oraz przedłuża świeżość pieczywa o 2-3 dni. Dawkowanie polepszacza wynosi 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki.
Specjalny polepszacz AKO-SEC – ułatwia wytwarzanie dobrego chleba żytniego i mieszanego z przewagą mąki żytniej. Polepszacz zwiększa wydajność ciasta, a zatem obniża koszty produkcji chleba. Ciasto jest mniej klejące, łatwiej formuje się kęsy ciasta. Polepszacz przedłuża czas rozrostu końcowego i czyni go bardziej stabilnym. Daje w efekcie pieczywo o większej objętości i wyrównanej strukturze miękiszu. Miękisz chleba jest bardziej suchy, nie kruszy się i dłużej zachowuje świeżość. Dozowanie: 0,5 -1% w stosunku do mąki (0,5 -1 kg „AKO – Sec” na 100 kg mąki).
Płynny polepszacz „AKO-WULKAN” jest to nowoczesny, bardzo skuteczny, uniwersalny polepszacz na bazie tłuszczowej przeznaczony do wielu rodzajów ciast. Zastosowanie nowoczesnych technologii pozwoliło na stworzenie wysokiej klasy, stabilnego produktu. Upraszcza on procesy produkcyjne i zapewnia tradycyjne walory smakowe i zapachowe pieczywa. Odpowiednio dobrany skład polepszacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uzyskać pieczywo o odpowiednich walorach organoleptycznych. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną. AKO-WULKAN polepsza elastyczność i wytrzymałość ciasta, zwiększa objętość pieczywa, polepsza struktury miękiszu i przedłuża świeżość pieczywa. Dawkowanie polepszacza w zależności od asortymentu wynosi:
Do bułek i ciast drożdżowych słodkich – dozowanie 1%
Do chleba – dozowanie 0,5-0,7%
Mc AKO jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do pieczywa tostowego oraz bułek do hamburgerów i hot-dogów. Dodawany w ilości 1% w stosunku do mąki gwarantuje nie tylko miękką skórkę, charakterystyczną dla tego typu wyrobów. Zapewnia on również jej równomierne zabarwienie, delikatny miękisz o drobnej porowatości oraz zwiększenie objętości.
Polepszacz ten daje także bardzo dobre efekty. Odpowiednio dobrany skład polepszacz i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uniknąć wahań właściwości wypiekowych spowodowanych różną jakością mąk. Polepszacz SAT-AKO wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta. Powoduje zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu oraz przedłużenie świeżości pieczywa o 2-3 dni. Dawkowanie polepszacza wynosi 0,2-0,3% w stosunku do mąki
Jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego.
Polepszacz dawkuje się w ilości od 0,3 – 0,7% w stosunku do ogólnej masy mąki. Powoduje poprawę jakości pieczywa przez zwiększenie objętości, polepszenie struktury miękiszu i wyglądu zewnętrznego. Z jego pomocą możliwe jest także przedłużenie świeżości do 2 – 3 dni. Dodatek Super – AKO ułatwia prowadzenie procesu technologicznego przez poprawę obróbki mechanicznej oraz zwiększenie tolerancji rozrostowej kęsów.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl