Szukaj
Close this search box.

—Polepszacze piekarskie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 9–14 z 14 wyników

  • AKO-POWER

    Dowiedz się więcej

    AKO-POWER

    Jest to nowoczesny, bardzo skuteczny polepszacz przeznaczony przede wszystkim do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Odpowiednio dobrany skład polep-szacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uzyskać pieczywo o odpowiednich walorach organoleptycznych. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta, zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu, przedłużenie świeżości pieczywa o 2-3 dni. Dawkowanie polepszacza wynosi 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki.

  • AKO-SEC

    Dowiedz się więcej

    AKO-SEC

    Specjalny polepszacz ułatwiający wytwarzanie dobrego chleba żytniego i mieszanego z przewagą mąki żytniej. Polepszacz zwiększa wydajność ciasta, a zatem obniża koszty produkcji chleba. Ciasto jest mniej klejące, łatwiej formuje się kęsy ciasta. Polepszacz przedłuża czas rozrostu końcowego i czyni go bardziej stabilnym. Daje w efekcie pieczywo o większej objętości i wyrównanej strukturze miękiszu. Miękisz chleba jest bardziej suchy, nie kruszy się i dłużej zachowuje świeżość. Dozowanie: 0,5 -1% w stosunku do mąki (0,5 -1 kg „AKO – Sec” na 100 kg mąki).

  • AKO-WULKAN

    Dowiedz się więcej

    AKO-WULKAN

    Płynny polepszacz „AKO – WULKAN” jest to nowoczesny, bardzo skuteczny, uniwersalny polepszacz na bazie tłuszczowej przeznaczony do wielu rodzajów ciast. Zastosowanie nowoczesnych technologii pozwoliło na stworzenie wysokiej klasy, stabilnego produktu, który upraszcza procesy produkcyjne i zapewnia tradycyjne walory smakowe i zapachowe pieczywa. Odpowiednio dobrany skład polepszacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uzyskać pieczywo o odpowiednich walorach organoleptycznych. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta, zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu, przedłużenie świeżości pieczywa. Dawkowanie polepszacza w zależności od asortymentu wynosi:
    Do bułek i ciast drożdżowych słodkich – dozowanie 1%
    Do chleba – dozowanie 0,5-0,7%

  • McAKO

    Dowiedz się więcej

    McAKO

    Mc AKO jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do pieczywa tostowego oraz bułek do hamburgerów i hot-dogów. Dodawany w ilości 1% w stosunku do mąki gwarantuje nie tylko miękką skórkę, charakterystyczną dla tego typu wyrobów, ale także jej równomierne zabarwienie, delikatny miękisz o drobnej porowatości oraz zwiększenie objętości.

  • SAT-AKO

    Dowiedz się więcej

    SAT-AKO

    Polepszacz ten daje także bardzo dobre efekty. Odpowiednio dobrany skład polepszacz i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uniknąć wahań właściwości wypiekowych spowodowanych różną jakością mąk. Polepszacz ten wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta, zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu, przedłużenie świeżości pieczywa o 2-3 dni. Dawkowanie polepszacza wynosi 0,2-0,3% w stosunku do mąki

  • SUPER-AKO

    Dowiedz się więcej

    SUPER-AKO

    Jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego.
    Dodawany jest w ilości od 0,3 – 0,7% w stosunku do ogólnej masy mąki. Powoduje poprawę jakości pieczywa przez zwiększenie objętości, polepszenie struktury miękiszu i wyglądu zewnętrznego, a także przedłużenie świeżości do 2 – 3 dni. Dodatek Super – AKO ułatwia prowadzenie procesu technologicznego przez poprawę obróbki mechanicznej oraz zwiększenie tolerancji rozrostowej kęsów.