Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
Koncentrat piekarski „Bułka szpinakowa” służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszennego z dodatkiem suszonego szpinaku. Dzięki zastosowaniu koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo z widocznymi kawałkami szpinaku, który nadaje wyrobom nie tylko charakterystyczny smak, ale także ciekawą zielonkawą barwę.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek z dodatkiem nasion oleistych: słonecznika, lnu oraz sezamu, które urozmaicają dietę. Zawarte w koncentracie słody korzystnie wpływają na smak i aromat oraz polepszają jakość miękiszu.
Dozowanie – 6 kg koncentratu na 10 kg mąki.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek mieszanych. Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej, która bardzo dobrze wpływa na smakowitość tego pieczywa. Dawkowanie – 10 kg koncentratu na 90 kg mąki (45 kg mąki pszennej, 45 kg mąki żytniej).
Koncentrat „BUŁKI WŁOSKIE” przeznaczony jest do wypieku smacznych, aromatycznych bułeczek pszennych z dodatkiem ciekawej kompozycji przypraw, takich jak: bazylia, czosnek, kolendra. Tak dobrana kompozycja pozwala otrzymać aromat przywodzący na myśl klimaty śródziemnomorskie.
Zawarty w koncentracie proszek jogurtowy nadaje delikatność przygotowywanemu pieczywu, dodatkowo je uatrakcyjniając. Bułki otrzymane z tego koncentratu stanowią doskonałą bazę do różnego rodzaju kanapek o niepowtarzalnych walorach smakowych.
Dawkowanie mieszanki: 25 kg/100 kg mąki.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl