Szukaj
Close this search box.

—Bułki—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

  • BUŁKA SZPINAKOWA

    Dowiedz się więcej

    BUŁKA SZPINAKOWA

    Koncentrat  piekarski „Bułka szpinakowa” służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszennego z dodatkiem suszonego szpinaku. Dzięki zastosowaniu koncentratu można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo z widocznymi kawałkami szpinaku, który nadaje wyrobom nie tylko charakterystyczny smak, ale także ciekawą zielonkawą barwę.

    Kategoria:
  • BUŁKI CHŁOPSKIE

    Dowiedz się więcej

    BUŁKI CHŁOPSKIE

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek z dodatkiem nasion oleistych: słonecznika, lnu oraz sezamu, które urozmaicają dietę. Zawarte w koncentracie słody korzystnie wpływają na smak i aromat oraz polepszają jakość miękiszu.
    Dozowanie – 6 kg koncentratu na 10 kg mąki.

    Kategoria:
  • BUŁKI SZLACHECKIE

    Dowiedz się więcej

    BUŁKI SZLACHECKIE

    Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnych w smaku bułek mieszanych. Są one delikatne, z chrupiącą skórką, piękną brązową barwą miękiszu i równomierną porowatością. Receptura zawiera duży udział mąki żytniej, która bardzo dobrze wpływa na smakowitość tego pieczywa. Dawkowanie – 10 kg koncentratu na 90 kg mąki (45 kg mąki pszennej, 45 kg mąki żytniej).

    Kategoria:
  • BUŁKI WŁOSKIE

    Dowiedz się więcej

    BUŁKI WŁOSKIE

    Koncentrat „BUŁKI WŁOSKIE” przeznaczony jest do wypieku smacznych, aromatycznych bułeczek pszennych z dodatkiem ciekawej kompozycji przypraw, takich jak: bazylia, czosnek, kolendra. Tak dobrana kompozycja pozwala otrzymać aromat przywodzący na myśl klimaty śródziemnomorskie.
    Zawarty w koncentracie proszek jogurtowy nadaje delikatność przygotowywanemu pieczywu, dodatkowo je uatrakcyjniając. Bułki otrzymane z tego koncentratu stanowią doskonałą bazę do różnego rodzaju kanapek o niepowtarzalnych walorach smakowych.
    Dawkowanie mieszanki: 25 kg/100 kg mąki.

    Kategoria: