—Koncentraty piekarskie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 25–28 z 28 wyników

  • RARYTAS

    Dowiedz się więcej

    RARYTAS

    Koncentrat ciasta smakowego RARYTAS przeznaczony jest do wytwarzania chrupiącego pieczywa pszennego, posypywanego przed wypiekiem tartym, żółtym serem. W skład koncentratu wchodzą m.in. różne przyprawy, które nadają otrzymanemu pieczywu charakterystyczny bukiet smakowo-zapachowy. Z ciasta rarytasowego z powodzeniem można produkować rogale, batony, paluchy a nawet pizzę. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1 : 4.

    Kategoria:
  • SARMATA

    Dowiedz się więcej

    SARMATA

    Służy do wypieku pieczywa o atrakcyjnym smaku i wyglądzie z zawartością m.in.: mąki orkiszowej, płatków amarantusa, siemienia lnianego oraz soi łamanej. Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie występujące w zwykłej pszenicy, które w ciele działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, witaminę B, żelazo i białko. Amarantus, czyli szarłat należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie i Majowie, uznawali amarantus za roślinę świętą, używali jej do obrzędów religijnych. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku ok. 1:1.

    Kategoria:
  • WALENTYNKI

    Dowiedz się więcej

    WALENTYNKI

    Przeznaczony jest do wytwarzania pieczywa pszennego drobnego z dodatkiem ziaren i przypraw. Zaleca się wypiekanie bułek w kształcie serc. Wyprodukowane z koncentratu wspaniałe w smaku bułeczki, zawierają w swoim składzie m. in. takie składniki, jak ziarno słonecznika, siemię lniane, grys kukurydziany. Charakterystyczny smak nadają pieczywu specjalnie dobrane przyprawy z dodatkiem lubczyka.

    Kategoria:
  • ZIÓŁKO

    Dowiedz się więcej

    ZIÓŁKO

    Koncentrat „Ziółko” służy do produkcji smacznego i kuszącego wspaniałym aromatem pieczywa pszenno-żytniego z dodatkiem różnych ziół i ziaren. Zawiera w sobie takie zioła jak: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, kolendra i koper włoski. Świetnie dobrane zioła nadają pieczywu atrakcyjny aromat i ciekawy smak. Cechy te dodatkowo podkreśla właściwie wkomponowana mieszanka czosnku i prażonej cebuli. Zawarte dodatkowo nasiona słonecznika, sezamu i lnu podnoszą walory smakowe i odżywcze wyrobów. Dawkowanie: 50 kg koncentratu na 50 kg mąki.

    Kategoria: