—Mieszanki ziarnowe—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Showing 1–8 of 10 results

  • BROKAT

    Read more

    BROKAT

    Mieszanka „Brokat” ma zastosowanie jako posypka dekoracyjna do wykańczania pieczywa drobnego oraz chlebów.
    Podstawowym składnikiem mieszanki jest grys kukurydziany, który nadaje pieczywu atrakcyjny, smakowity wygląd. Ponadto w skład mieszanki wchodzi jeszcze: siemię lniane, sezam oraz słonecznik. „Brokat” idealnie prezentuje się zarówno na bułeczkach jak i na chlebie.

    Category:
  • FITNESS

    Read more

    FITNESS

    Mieszanka wieloziarnowa FITNESS jest przeznaczona do produkcji bułek o podwyższonej wartości odżywczej oraz atrakcyjnym, lekko ziołowym smaku. Mieszanka zawiera siemię lniane, otręby pszenne, przetwory sojowe, sezam i słonecznik oraz koper włoski, kminek i kolendrę. Stosuje się ją w ilości 15% w stosunku do ogólnej masy mąki, po uprzednim zamoczeniu w proporcji 1:1 w ciepłej wodzie przez 60 -90 min. Bułki z mieszanką FITNESS są szczególnie polecane osobom aktywnym fizycznie, dbającym o swój wygląd i samopoczucie.

    Category:
  • FUTBOL

    Read more

    FUTBOL

    Mieszanka wieloziarnowa FUTBOL jest przeznaczona do produkcji Chleba o oryginalnym kształcie i znakowaniu przypominającym piłkę nożną (dostarczamy gratisowo specjalny znacznik). Mieszanka daje w efekcie pieczywo 0 przyjemnym i specyficznym smaku, zawierające pożądane dla organizmu ludzkiego składniki jak kwasy tłuszczowe nienasycone i węglowodany nieskrobiowe (pentozany i betaglukany) obniżające poziom cholesterolu we krwi. Przed użyciem mieszanki wg przewidzianej receptury, należy zalać ją ciepłą wodą na 60 – 90 minut.

    Category:
  • GRANOLA

    Read more

    GRANOLA

    Mieszanka ziarnowa służąca do przygotowania smakowitych batoników zbożowych, stanowiących znakomitą przekąskę.
    ZALETY MIESZANKI:

    • Łatwe i szybkie przygotowanie wartościowych przekąsek,
    • Czysta etykieta – bez żadnych dodatków technologicznych,
    • Wyśmienity smak,
    • Produkt bez mąki i drożdży,
    • Możliwość kreowania smaku i wyglądu batonika poprzez dodatek np. orzechów, suszonych owoców itp.
    Category:
  • GRYZACZKI

    Read more

    GRYZACZKI

    Mieszanka służy do wytwarzania pieczywa pszennego o podwyższonej wartości odżywczej i atrakcyjnym smaku. Dodatek mieszanki do ciasta wzbogaca pieczywo w niezbędne składniki pokarmowe jak błonnik, białko sojowe, węglowodany nie-skrobiowe, wielo nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, B, D i E. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:4.

    Category:
  • KORONA

    Read more

    KORONA

    Jest mieszanką stosowaną jako posypka do pieczywa pszennego i mieszanego. Dzięki urozmaiconemu składowi mieszanki (płatki owsiane, pszenne i żytnie, siemię lniane, proso, sezam, słonecznik) pieczywo z posypką posiada atrakcyjny wygląd. Posypka na pieczywie, to uwieńczenie ciężkiej pracy piekarza.

    Category:
  • KRAJEŃSKA

    Read more

    KRAJEŃSKA

    Służy do wypieku pieczywa mieszanego i żytniego o ciemnym miękiszu. Dzięki swym składnikom mieszanka ta nadaje pieczywu rustykalny charakter dając oryginalny smak i intensywny aromat oraz ciemną barwę miękiszu. Proponowany kształt chleba deskowego jest charakterystyczny dla mieszanki „Krajeńskiej”, zachęca klienta do jego konsumpcji. Zastosowanie mieszanki pozwala zwiększyć wydajność ciasta i pieczywa. Dodatek mieszanki ziarnowej do ciasta podwyższa wartość żywieniową pieczywa. Mieszankę dodaje się do mąki w stosunku 1:5.

    Category:
  • KUJAWSKA

    Read more

    KUJAWSKA

    Jest przeznaczona do wypieku chleba o atrakcyjnym smaku i wyglądzie, bogatego w składniki odżywcze. W skład mieszanki wchodzi aż 12 składników: ziarniak owsa, pszenica krojona, żyto krojone, jęczmień krojony, otręby pszenne, soja łamana, grys kukurydziany, słonecznik łuskany, siemię lniane, słód żytni mielony, słód jęczmienny, płatki owsiane. Mieszankę zaleca się stosować w ilości 25% w stosunku do ogólnej ilości mąki. Przed dodaniem do ciasta należy zalać ją ciepłą wodą na okres 2-3 godzin.

    Category: