—Koncentraty ciast—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 25–29 z 29 wyników

  • MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Dowiedz się więcej

    MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości. Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni). Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.
    Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki

    Kategoria:
  • PĄCZEK

    Dowiedz się więcej

    PĄCZEK

    Jest koncentratem ciasta drożdżowego, z którego w prosty sposób uzyskuje się pączki o wysokiej stałej jakości. Pączki zachowują świeżość przez 2 – 3 dni od momentu usmażenia.
    Można również przygotować z niego ciasta na drożdżówki, rogale, chatki, bułki maślane oraz inne rodzaje pieczywa drożdżowego półcukierniczego.

    Kategoria:
  • PĄCZEK 10%

    Dowiedz się więcej

    PĄCZEK 10%

    Pączek 10% jest skoncentrowanym dodatkiem przeznaczonym do produkcji ciasta drożdżowego metodą jednofazową, a także dwufazową z zastosowaniem pod młody. Z koncentratu można otrzymać szeroki asortymenty ciasta drożdżowego jak: pączki, bułki maślane, rogale, drożdżówki, chałki, itp. Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się wyrównaną porowatością miękiszu, delikatnością i wybornym smakiem, a ich wygląd sam zachęca do konsumpcji.

    Kategoria:
  • PIERNIK POMORSKI

    Dowiedz się więcej

    PIERNIK POMORSKI

    Służy do szybkiego przygotowania szerokiego asortymentu ciasta piernikowego np. blatów piernikowych, krajanki, babek, różnokształtnych pierniczków.
    Zaletą koncentratu jest wyeliminowanie długotrwałego procesu leżakowania ciasta.
    Ciasto z koncentratu może być sporządzone metodą jednofazową. Otrzymane wyroby cechuje wspaniały tradycyjny smak i wygląd oraz długi okres świeżości.

    Kategoria:
  • STABILIZATOR DO SERNIKA AKO

    Dowiedz się więcej

    STABILIZATOR DO SERNIKA AKO

    Stabilizator do sernika AKO jest przeznaczony do przygotowywania masy serowej, która jest wykonywana przy produkcji serników oraz nadzienia do drożdżówek i strucli. Dodatek stabilizatora do sernika AKO ma na celu stabilizację i zwiększenie wydajności masy serowej oraz nadanie wyrobom gotowym wyjątkowej delikatności i puszystości.

    Kategoria: