—Koncentraty ciast—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Showing 25–29 of 29 results

  • MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Read more

    MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości. Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni). Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.
    Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki

    Category:
  • PĄCZEK

    Read more

    PĄCZEK

    Jest koncentratem ciasta drożdżowego, z którego w prosty sposób uzyskuje się pączki o wysokiej stałej jakości. Pączki zachowują świeżość przez 2 – 3 dni od momentu usmażenia.
    Można również przygotować z niego ciasta na drożdżówki, rogale, chatki, bułki maślane oraz inne rodzaje pieczywa drożdżowego półcukierniczego.

    Category:
  • PĄCZEK 10%

    Read more

    PĄCZEK 10%

    Pączek 10% jest skoncentrowanym dodatkiem przeznaczonym do produkcji ciasta drożdżowego metodą jednofazową, a także dwufazową z zastosowaniem pod młody. Z koncentratu można otrzymać szeroki asortymenty ciasta drożdżowego jak: pączki, bułki maślane, rogale, drożdżówki, chałki, itp. Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się wyrównaną porowatością miękiszu, delikatnością i wybornym smakiem, a ich wygląd sam zachęca do konsumpcji.

    Category:
  • PIERNIK POMORSKI

    Read more

    PIERNIK POMORSKI

    Służy do szybkiego przygotowania szerokiego asortymentu ciasta piernikowego np. blatów piernikowych, krajanki, babek, różnokształtnych pierniczków.
    Zaletą koncentratu jest wyeliminowanie długotrwałego procesu leżakowania ciasta.
    Ciasto z koncentratu może być sporządzone metodą jednofazową. Otrzymane wyroby cechuje wspaniały tradycyjny smak i wygląd oraz długi okres świeżości.

    Category:
  • STABILIZATOR DO SERNIKA AKO

    Read more

    STABILIZATOR DO SERNIKA AKO

    Stabilizator do sernika AKO jest przeznaczony do przygotowywania masy serowej, która jest wykonywana przy produkcji serników oraz nadzienia do drożdżówek i strucli. Dodatek stabilizatora do sernika AKO ma na celu stabilizację i zwiększenie wydajności masy serowej oraz nadanie wyrobom gotowym wyjątkowej delikatności i puszystości.

    Category: