—Cukiernie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 17–24 z 36 wyników

  • CIASTO MOCNO CZEKOLADOWE

    Dowiedz się więcej

    CIASTO MOCNO CZEKOLADOWE

    Koncentrat służy do produkcji ciast o głębokim czekoladowym smaku, intensywnym kolorze, dużej wilgotności i przedłużonej świeżości.
    *w mieszance znajduje się 18% czekolady!

  • CIASTO O SMAKU BANANOWYM

    Dowiedz się więcej

    CIASTO O SMAKU BANANOWYM

    Nowy smak dla amatorów egzotycznych smaków – ciasto o smaku bananowym. Koncentrat może być wykorzystany do produkcji ciast z owocami oraz spodów do tortów oraz różnego rodzaju kostek. Koncentrat jest bardzo prosty w użyciu, wystarczy tylko wymieszać go z olejem, jajami i wodą, a następnie zamieszać przy użyciu mieszadła płaskiego w ubijarce cukierniczej. Otrzymane wyroby charakteryzują się delikatna strukturą, dobrą krajalnością, przedłużoną świeżością oraz wspaniałym bananowym aromatem.

  • CIASTO O SMAKU MIGDAŁOWYM

    Dowiedz się więcej

    CIASTO O SMAKU MIGDAŁOWYM

    Koncentrat jest przeznaczony do produkcji w prosty sposób ciasta o łagodnym, migdałowym smaku. Wyroby te charakteryzują się delikatną strukturą, dużą wilgotnością miękiszu, dobrą krajalnością oraz długą świeżością. Z koncentratu można otrzymać zarówno babki, jak i ciasta służące jako spód pod krem czy bitą śmietanę.

  • CIASTO ORKISZOWE „BABUNI”

    Dowiedz się więcej

    CIASTO ORKISZOWE „BABUNI”

    Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego zawierającego 100% mąki orkiszowej oraz błonnik jabłkowy. Łatwa metoda wykonania oraz odpowiednio dobrane składniki dają możliwość uzyskania wyrównanej i bardzo wysokiej jakości wypieków. Receptura gwarantuje uzyskanie wyrobu gotowego o puszystym i wilgotnym miękiszu długo utrzymującym świeżość. Przy zastosowaniu odpowiedniej receptury z koncentratu można również wykonać wspaniałe kruche ciasteczka.

  • CIASTO PARZONE

    Dowiedz się więcej

    CIASTO PARZONE

    Ciasto parzone tradycyjnie otrzymywane jest poprzez zaparzenie mąki pszennej, mieszaniną wody z tłuszczem, a następnie połączenie uzyskanej masy z jajkami. Jest to skomplikowany i czasochłonny proces.
    Koncentrat „Ciasto parzone AKO” daje możliwość przygotowania  tradycyjnych ptysi, eklerów, gniazdek metodą jednofazową, bez konieczności zaparzania mąki.

    Kategoria:
  • CIASTO SZPINAKOWE

    Dowiedz się więcej

    CIASTO SZPINAKOWE

    Ciasto jest bardzo smaczne, a posmak szpinaku subtelny i nadaje ciastu ciekawy charakter. Pierwsze wzmianki o słodkim wypieku z dodatkiem szpinaku pochodzą z Turcji, gdzie tradycyjnie przyrządza się taki placek. Ciasto idealne do wytwarzania wilgotnych ciast biszkopotowo-tłuszczowych na bazie mąki żytniej i suszonego szpinaku:
    -blatów przekładanych kremem lub bitą śmietaną
    -rolad
    -babek
    -muffinek

  • CZARCIK

    Dowiedz się więcej

    CZARCIK

    Koncentrat służy do produkcji kakaowych babek, babeczek oraz rantów i kapsli. Ciasto wyprodukowane z koncentratu metodą jednofazową charakteryzuje się dużą stabilnością, dzięki czemu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem. Otrzymane wyroby charakteryzują się wspaniałym kakaowym smakiem i aromatem.

  • CZARDASZ

    Dowiedz się więcej

    CZARDASZ

    Służy do szybkiego przygotowania ciasta czekoladowego o wspaniałym smaku i aromacie czekolady, z którego można wypiekać różnego rodzaju babki i placki np. z owocami, bakaliami itp.
    Dzięki odpowiednio dobranym składnikom oraz zastosowaniu substancji emulgująco napowietrzających, ciasto produkowane jest metodą jednofazową tzw. „all -in”, bez konieczności intensywnego ubijania.