Wyświetlanie 17–24 z 36 wyników
Koncentrat służy do produkcji ciast o głębokim czekoladowym smaku, intensywnym kolorze, dużej wilgotności i przedłużonej świeżości.
*w mieszance znajduje się 18% czekolady!
Nowy smak dla amatorów egzotycznych smaków – ciasto o smaku bananowym. Koncentrat może być wykorzystany do produkcji ciast z owocami oraz spodów do tortów oraz różnego rodzaju kostek. Koncentrat jest bardzo prosty w użyciu, wystarczy tylko wymieszać go z olejem, jajami i wodą, a następnie zamieszać przy użyciu mieszadła płaskiego w ubijarce cukierniczej. Otrzymane wyroby charakteryzują się delikatna strukturą, dobrą krajalnością, przedłużoną świeżością oraz wspaniałym bananowym aromatem.
Koncentrat jest przeznaczony do produkcji w prosty sposób ciasta o łagodnym, migdałowym smaku. Wyroby te charakteryzują się delikatną strukturą, dużą wilgotnością miękiszu, dobrą krajalnością oraz długą świeżością. Z koncentratu można otrzymać zarówno babki, jak i ciasta służące jako spód pod krem czy bitą śmietanę.
Koncentrat przeznaczony jest do szybkiej produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego zawierającego 100% mąki orkiszowej oraz błonnik jabłkowy. Łatwa metoda wykonania oraz odpowiednio dobrane składniki dają możliwość uzyskania wyrównanej i bardzo wysokiej jakości wypieków. Receptura gwarantuje uzyskanie wyrobu gotowego o puszystym i wilgotnym miękiszu długo utrzymującym świeżość. Przy zastosowaniu odpowiedniej receptury z koncentratu można również wykonać wspaniałe kruche ciasteczka.
Ciasto parzone tradycyjnie otrzymywane jest poprzez zaparzenie mąki pszennej, mieszaniną wody z tłuszczem, a następnie połączenie uzyskanej masy z jajkami. Jest to skomplikowany i czasochłonny proces.
Koncentrat „Ciasto parzone AKO” daje możliwość przygotowania tradycyjnych ptysi, eklerów, gniazdek metodą jednofazową, bez konieczności zaparzania mąki.
Ciasto jest bardzo smaczne, a posmak szpinaku subtelny i nadaje ciastu ciekawy charakter. Pierwsze wzmianki o słodkim wypieku z dodatkiem szpinaku pochodzą z Turcji, gdzie tradycyjnie przyrządza się taki placek. Ciasto idealne do wytwarzania wilgotnych ciast biszkopotowo-tłuszczowych na bazie mąki żytniej i suszonego szpinaku:
-blatów przekładanych kremem lub bitą śmietaną
-rolad
-babek
-muffinek
Koncentrat służy do produkcji kakaowych babek, babeczek oraz rantów i kapsli. Ciasto wyprodukowane z koncentratu metodą jednofazową charakteryzuje się dużą stabilnością, dzięki czemu może być przygotowane na dłuższy czas przed wypiekiem. Otrzymane wyroby charakteryzują się wspaniałym kakaowym smakiem i aromatem.
Służy do szybkiego przygotowania ciasta czekoladowego o wspaniałym smaku i aromacie czekolady, z którego można wypiekać różnego rodzaju babki i placki np. z owocami, bakaliami itp.
Dzięki odpowiednio dobranym składnikom oraz zastosowaniu substancji emulgująco napowietrzających, ciasto produkowane jest metodą jednofazową tzw. „all -in”, bez konieczności intensywnego ubijania.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl