Wyświetlanie 33–36 z 36 wyników
Jest koncentratem ciasta drożdżowego, z którego w prosty sposób uzyskuje się pączki o wysokiej stałej jakości. Pączki zachowują świeżość przez 2 – 3 dni od momentu usmażenia.
Można również przygotować z niego ciasta na drożdżówki, rogale, chatki, bułki maślane oraz inne rodzaje pieczywa drożdżowego półcukierniczego.
Pączek 10% jest skoncentrowanym dodatkiem przeznaczonym do produkcji ciasta drożdżowego metodą jednofazową, a także dwufazową z zastosowaniem pod młody. Z koncentratu można otrzymać szeroki asortymenty ciasta drożdżowego jak: pączki, bułki maślane, rogale, drożdżówki, chałki, itp. Uzyskane z koncentratu wyroby odznaczają się wyrównaną porowatością miękiszu, delikatnością i wybornym smakiem, a ich wygląd sam zachęca do konsumpcji.
Służy do szybkiego przygotowania szerokiego asortymentu ciasta piernikowego np. blatów piernikowych, krajanki, babek, różnokształtnych pierniczków.
Zaletą koncentratu jest wyeliminowanie długotrwałego procesu leżakowania ciasta.
Ciasto z koncentratu może być sporządzone metodą jednofazową. Otrzymane wyroby cechuje wspaniały tradycyjny smak i wygląd oraz długi okres świeżości.
Stabilizator do sernika AKO jest przeznaczony do przygotowywania masy serowej, która jest wykonywana przy produkcji serników oraz nadzienia do drożdżówek i strucli. Dodatek stabilizatora do sernika AKO ma na celu stabilizację i zwiększenie wydajności masy serowej oraz nadanie wyrobom gotowym wyjątkowej delikatności i puszystości.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl