Wyświetlanie 1–8 z 14 wyników
To nowoczesny, niezwykle ekonomiczny i bardzo skuteczny polepszacz. Zaletą preparatu jest jego wysoka koncentracja umożliwiająca niewielki dodatek do mąki w celu poprawy jej wartości wypiekowych. Polepszacz działa z dużą siłą, bardzo efektywnie poprawiając wydajność produkcji pieczywa. Activ-AKO stabilizuje proces technologiczny poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, umożliwia zwiększenie dolewki wody i wzrost zdolności fermentacyjnych ciasta. Dawkowanie wynosi 0,2% w stosunku do ilości mąki.
AKO plus jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do produkcji pieczywa pszennego. Dodaje się go na sucho w ilości od 0,5 – 2,0% w stosunku do ogólnej masy mąki. Oprócz poprawy cech technologicznych ciasta (ułatwienie obróbki mechanicznej i zwiększenie tolerancji rozrostowej kęsów), cech organoleptycznych pieczywa (zwiększenie objętości, poprawa wyglądu zewnętrznego i struktury miękiszu), pozwala na zwiększenie wydajności wypiekowej.
To nowoczesny sypki polepszacz emulgatorowo – enzymatyczny mający zastosowanie do wszystkich rodzajów pieczywa pszennego, mieszanego, półcukierniczego i cukierniczego drożdżowego. Dawkowanie wynosi 0,3- 0,5% w stosunku do ogólnej masy mąki, po uprzednim rozprowadzeniu AKO-21 w wodzie. Dzięki odpowiedniej kompozycji składników, a szczególnie oryginalnych i niezwykle skutecznych enzymów, pieczywo wyprodukowane z zastosowaniem AKO-21 posiada dużą objętość. Ma też bardzo dobrą porowatość oraz piękny wygląd zewnętrzny
Nowoczesny, bardzo skuteczny polepszacz, przeznaczony przede wszystkim dla producentów pieczywa pszennego, wypiekanego na liniach mechanicznych. Dawkowanie wynosi 2% w stosunku do ogólnej masy mąki pszennej. Polepszacz ten daje przede wszystkim stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną. Pozwala także na uzyskanie ładnych, widocznych nacięć po wypieku np. na kajzerkach. Zawartość w nim słodu pszennego w znaczny sposób podnosi smakowitość pieczywa. AKO – CF można także stosować do pieczywa drobnego zapiekanego, a następnie mrożonego.
AKO – E jest sypkim preparatem enzymatycznym przeznaczonym do produkcji pieczywa pszennego, mieszanego, półcukierniczego i cukierniczego drożdżowego.
Dawkuje się go w ilości od 0,1- 0,2% w stosunku do ogólnej masy mąki, rozprowadzając uprzednio w wodzie.
Stosując AKO – E uzyskujesz duże przyrosty objętości pieczywa, poprawę struktury miękiszu, polepszenie wyglądu zewnętrznego, a szczególnie skórki oraz przedłużenie świeżości do 2 – 3 dni.
Jest to nowoczesny, bardzo skuteczny polepszacz. AKO-FRESH służy przede wszystkim do przedłużenia świeżości pieczywa mieszanego do 5-6 dni. Odpowiednio dobrany skład polepszacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają nie tylko na wydłużenie świeżości pieczywa, ale także na zwiększenie jego objętości oraz uzyskanie odpowiednich walorów organoleptycznych. Najlepsze efekty daje w pieczywie mieszanym przy udziale mąki żytniej w recepturze 20 – 60%. Dawkowanie polepszacza wynosi 1% w stosunku do masy mąki.
Nowoczesny, bardzo skuteczny polepszacz przeznaczony przede wszystkim do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego. Pieczywa wytwarzanego z mąk standaryzowanych, wzbogaconych m.in. w kwas askorbinowy, enzymy itp. Polepszacz ten daje także bardzo dobre efekty w przypadku mąk nie standaryzowanych. Odpowiednio dobrany skład polepszacza i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwala uniknąć wahań właściwości wypiekowych spowodowanych różną jakością mąk. Dawkowanie: 0,3 – 0,5% w stosunku do mąki.
AKO-PAN to polepszacz ułatwiający wytwarzanie dobrego chleba mieszanego, a ponadto wspomagający produkcję pieczywa pszennego. Polepszacz zwiększa wydajność ciasta, ułatwia jego obróbkę mechaniczną i zwiększa tolerancję rozrostową kęsów ciasta. Jest ono mniej klejące, a podwyższona stabilność w trakcie fermentacji pozwala uniknąć strat w przypadku „wąskiego gardła” w ciągu produkcyjnym. W efekcie uzyskuje się pieczywo o dużej objętości, wyrównanej strukturze, a przede wszystkim estetycznym kształcie bochenka. Dawkowanie wynosi 0,5% w stosunku do mąki.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl