—Cukiernie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Showing 25–32 of 36 results

  • KEKSIK

    Read more

    KEKSIK

    Koncentrat jest przeznaczony do produkcji keksów i innych ciast biszkoptowo – tłuszczowych z dodatkiem bakalii lub owoców. Ciasto produkuje się metodą jednofazową bez konieczności oddzielnego napowietrzania tłuszczu i masy jajowej. Odpowiednio dobrane składniki koncentratu pozwalają na równomierne rozmieszczenie bakalii w cieście, a w ciastach z owocami zapobiegają opadaniu owoców na dno. Stabilność ciasta po przygotowaniu daje możliwość sporządzania go na dłuższy czas przed wypiekiem.

  • KREM BUDYNIOWY EXTRA

    Read more

    KREM BUDYNIOWY EXTRA

    Krem budyniowy EXTRA – służy do łatwego przygotowania kremu, który doskonale nadaje się do stosowania na zimno jak również do zapiekania, nie tracąc żadnych swoich właściwości. W prosty sposób można uzyskać krem, który ma różnorodne zastosowania do drożdżówek, ciastek francuskich, rogalików, babeczek, eklerów, pączków. Krem ma jednolitą konsystencję o delikatnym smaku wanilii, jest odporny na wysoką temperaturę, może również być zamrażany. W celu podniesienia walorów smakowych można połączyć Krem budyniowy EXTRA z tłuszczem.

    Category:
  • KREM BUDYNIOWY PREMIUM

    Read more

    KREM BUDYNIOWY PREMIUM

    Koncentrat służy do przygotowania kremu budyniowego o bardzo przyjemnym smaku. Konsystencja kremu jest kremista i delikatna a jednocześnie zachowuje swoją strukturę i nadaje się do zapiekania.

    Category:
  • KREM O SMAKU CZEKOLADOWO-MIĘTOWYM

    Read more

    KREM O SMAKU CZEKOLADOWO-MIĘTOWYM

    Gotowy krem czekoladowy do bezpośredniego spożycia.

    Category:
  • KREMY Z CHRUPKAMI RYŻOWYMI

    Read more

    KREMY Z CHRUPKAMI RYŻOWYMI

    Gotowe kremy czekoladowe z dodatkiem chrupek ryżowych do bezpośredniego spożycia w 2 smakach:

    • orzechowy
    • czekolada deserowa
    Category:
  • MARSYLIA

    Read more

    MARSYLIA

    Koncentrat gwarantuje stałą i wysoką jakość wyrobów z ciasta francuskiego i półfrancuskiego. Ciasta z koncentratu należą do szczególnie delikatnych i wykwintnych wypieków odznaczających się dużym i równomiernym uwarstwieniem tzw. listków z dobrze związanym tłuszczem. Z koncentratu można wyprodukować szeroką gamę słodkich i wytrawnych przekąsek.

    Category:
  • MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Read more

    MIX NA CIASTO DROŻDŻOWE SOFT 10%

    Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości. Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni). Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.
    Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki

    Category:
  • NADZIENIA TERMOSTABILNE AKO

    Read more

    NADZIENIA TERMOSTABILNE AKO

    Nadzienia firmy AKO przeznaczone są do nadziewania i przekładania ciast, są termostabilne – nadają się do wypieku i zamrażania. Podczas wypieku nadzienia nie zmieniają objętości oraz zachowują nadany kształt. Mogą być dozowane za pomocą specjalistycznych urządzeń do nadziewania. Obróbka mechaniczna nie wpływa na właściwości kremu. Nadzienia mają gładką konsystencję, apetyczną barwę, doskonały smak oraz połysk. Nie tracą koloru ani aromatu podczas wypieku.
    Z naszymi nadzieniami oszczędzasz czas i zyskujesz najwyższą jakość wyrobów gotowych!
    Nadzienia oferowane są w czterech wersjach smakowych:

    • wanilia
    • adwokat
    • czekolada
    • toffi
    Category: