Showing 25–32 of 36 results
Koncentrat jest przeznaczony do produkcji keksów i innych ciast biszkoptowo – tłuszczowych z dodatkiem bakalii lub owoców. Ciasto produkuje się metodą jednofazową bez konieczności oddzielnego napowietrzania tłuszczu i masy jajowej. Odpowiednio dobrane składniki koncentratu pozwalają na równomierne rozmieszczenie bakalii w cieście, a w ciastach z owocami zapobiegają opadaniu owoców na dno. Stabilność ciasta po przygotowaniu daje możliwość sporządzania go na dłuższy czas przed wypiekiem.
Krem budyniowy EXTRA – służy do łatwego przygotowania kremu, który doskonale nadaje się do stosowania na zimno jak również do zapiekania, nie tracąc żadnych swoich właściwości. W prosty sposób można uzyskać krem, który ma różnorodne zastosowania do drożdżówek, ciastek francuskich, rogalików, babeczek, eklerów, pączków. Krem ma jednolitą konsystencję o delikatnym smaku wanilii, jest odporny na wysoką temperaturę, może również być zamrażany. W celu podniesienia walorów smakowych można połączyć Krem budyniowy EXTRA z tłuszczem.
Koncentrat służy do przygotowania kremu budyniowego o bardzo przyjemnym smaku. Konsystencja kremu jest kremista i delikatna a jednocześnie zachowuje swoją strukturę i nadaje się do zapiekania.
Gotowy krem czekoladowy do bezpośredniego spożycia.
Gotowe kremy czekoladowe z dodatkiem chrupek ryżowych do bezpośredniego spożycia w 2 smakach:
Koncentrat gwarantuje stałą i wysoką jakość wyrobów z ciasta francuskiego i półfrancuskiego. Ciasta z koncentratu należą do szczególnie delikatnych i wykwintnych wypieków odznaczających się dużym i równomiernym uwarstwieniem tzw. listków z dobrze związanym tłuszczem. Z koncentratu można wyprodukować szeroką gamę słodkich i wytrawnych przekąsek.
Mix na ciasto drożdżowe soft 10% przeznaczony jest do produkcji różnego rodzaju ciast drożdżowych o wydłużonej świeżości. Otrzymane z koncentratu wyroby charakteryzują się: miękkością, delikatnością, wspaniałym smakiem i aromatem oraz wydłużoną świeżością (do ok. 10 dni). Z mixu można produkować m.in. babki i placki drożdżowe, drożdżówki sztukowe, bułeczki drożdżowo-mleczne itp.
Dawkowanie: 10 kg koncentratu na 100 kg mąki
Nadzienia firmy AKO przeznaczone są do nadziewania i przekładania ciast, są termostabilne – nadają się do wypieku i zamrażania. Podczas wypieku nadzienia nie zmieniają objętości oraz zachowują nadany kształt. Mogą być dozowane za pomocą specjalistycznych urządzeń do nadziewania. Obróbka mechaniczna nie wpływa na właściwości kremu. Nadzienia mają gładką konsystencję, apetyczną barwę, doskonały smak oraz połysk. Nie tracą koloru ani aromatu podczas wypieku.
Z naszymi nadzieniami oszczędzasz czas i zyskujesz najwyższą jakość wyrobów gotowych!
Nadzienia oferowane są w czterech wersjach smakowych:
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl