Wyświetlanie 25–32 z 57 wyników
Z koncentratu uzyskuje się atrakcyjny chleb żytnio -pszenny z dużym dodatkiem ziaren (33% w stosunku do mąki). W składzie znajdują się takie ziarna, płatki i nasiona jak: słonecznik, soja, płatki jęczmienne, owsiane i żytnie, pszenica. Jest to 100% mieszanka, do której należy tylko dodać drożdże i wodę i w prosty sposób przygotować pieczywo.
Koncentrat ciasta ziarnowego „Chleb Wysokobiałkowy” służy do produkcji wysokobiałkowego i niskowęglowodanowego chleba. W pieczywie tym jest około 75% mniej węglowodanów, a 400% więcej białka w porównaniu z chlebem zwykłym. Mieszanka jest bogata w ziarna i nasiona takie jak soja, len, słonecznik, sezam. Białka roślinne, wzbogacające to pieczywo, pochodzą głownie z pszenicy i ryżu.
Pieczywo to doskonale wpisuje się w popularny trend zdrowego odżywiania. Polecane jest przy popularnych dietach wysokobiałkowych, dla wegetarian, ze względu na zawartość różnorodnych białek oraz tym wszystkim, którzy dotychczas rezygnowali z pieczywa ze względu na wysoką zawartość w nim węglowodanów. Po wypieku chleb długo zachowuje świeżość. Jest to 100% mieszanka, do której należy tylko dodać wodę i drożdże.
Koncentrat służy do produkcji atrakcyjnego w smaku pieczywa pszenno-żytniego na bazie naturalnego suszonego kwasu żytniego, z dodatkiem składników o niskim indeksie glikemicznym takich jak: mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, płatki owsiane, słonecznik, siemię lniane, koper włoski.
Dzięki zastosowaniu koncentratu „Chleb ze składnikami o niskim IG” można w szybki i prosty sposób wyprodukować smaczny chleb pszenno-żytni oraz różnego rodzaju bułki.
Zawarty w koncentracie naturalny kwas żytni nie tylko ułatwia i przyspiesza produkcję, ze względu na ominięcie długotrwałej fazy przygotowania kwasu, ale także korzystnie wpływa na barwę miękiszu oraz smak i aromat chleba.
Dzięki zastosowaniu koncentratu „Ciabatta 10%” można w prosty sposób wyprodukować smaczne pieczywo typu włoskiego, charakteryzujące się chrupiącą skórką, wyjątkowym zapachem oraz dużą porowatością miękiszu. Zawarty w koncentracie specjalistyczny suszony kwas pszenny pozwala na uzyskanie wyrobu końcowego o smaku i zapachu charakterystycznym dla tego rodzaju pieczywa. Koncentrat „Ciabatta 10%” sprawdza się zarówno w produkcji rzemieślniczej, jak i przemysłowej.
Służy do produkcji chleba litewskiego, zbliżonego pod względem smaku i wyglądu do tradycyjnego Chleba spożywanego na Litwie. Pieczywo wypieczone z naszego koncentratu posiada duży udział mąki żytniej razowej i odznacza się charakterystycznym smakiem i aromatem nadanym przede wszystkim przez słód i kminek. W odróżnieniu od tradycyjnego chleba litewskiego posiada większą objętość, lepszą porowatość miękiszu i mniejszą kwasowość.
Mieszanka wieloziarnowa FITNESS jest przeznaczona do produkcji bułek o podwyższonej wartości odżywczej oraz atrakcyjnym, lekko ziołowym smaku. Mieszanka zawiera siemię lniane, otręby pszenne, przetwory sojowe, sezam i słonecznik oraz koper włoski, kminek i kolendrę. Stosuje się ją w ilości 15% w stosunku do ogólnej masy mąki, po uprzednim zamoczeniu w proporcji 1:1 w ciepłej wodzie przez 60 -90 min. Bułki z mieszanką FITNESS są szczególnie polecane osobom aktywnym fizycznie, dbającym o swój wygląd i samopoczucie.
Mieszanka wieloziarnowa FUTBOL jest przeznaczona do produkcji Chleba o oryginalnym kształcie i znakowaniu przypominającym piłkę nożną (dostarczamy gratisowo specjalny znacznik). Mieszanka daje w efekcie pieczywo 0 przyjemnym i specyficznym smaku, zawierające pożądane dla organizmu ludzkiego składniki jak kwasy tłuszczowe nienasycone i węglowodany nieskrobiowe (pentozany i betaglukany) obniżające poziom cholesterolu we krwi. Przed użyciem mieszanki wg przewidzianej receptury, należy zalać ją ciepłą wodą na 60 – 90 minut.
Mieszanka ziarnowa służąca do przygotowania smakowitych batoników zbożowych, stanowiących znakomitą przekąskę.
ZALETY MIESZANKI:
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl