—Piekarnie—

AKO S.A - jesteśmy dla Ciebie od ponad 30 lat!

Kategorie

Wyświetlanie 49–56 z 57 wyników

  • PIZZA POMORSKA

    Dowiedz się więcej

    PIZZA POMORSKA

    Jest to 100% koncentrat przeznaczony do przygotowania ciasta drożdżowego na pizzę oraz babeczek i rogali z różnego typu farszami. Zaletą tego produktu jest prostota sporządzenia ciasta i gwarancja stałej jakości.
    Ciasto przygotowane z tego koncentratu może być od razu upieczone lub poddane tylko procesowi zapiekania. Zapieczone spody do pizzy lub inne wyroby, po zapakowaniu w folię, mogą być przechowywane w chłodziarce przez okres ok. 10 dni lub w zamrażarce przez 3 miesiące.

    Kategoria:
  • RARYTAS

    Dowiedz się więcej

    RARYTAS

    Koncentrat ciasta smakowego RARYTAS przeznaczony jest do wytwarzania chrupiącego pieczywa pszennego, posypywanego przed wypiekiem tartym, żółtym serem. W skład koncentratu wchodzą m.in. różne przyprawy, które nadają otrzymanemu pieczywu charakterystyczny bukiet smakowo-zapachowy. Z ciasta rarytasowego z powodzeniem można produkować rogale, batony, paluchy a nawet pizzę. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1 : 4.

    Kategoria:
  • REGGE

    Dowiedz się więcej

    REGGE

    Jest naturalnym preparatem służącym do zaciemniania miękiszu pieczywa produkowanego z mąk razowych oraz z mąk jasnych – szczególnie z dodatkiem różnych nasion (np. słonecznika lub soi). Dodatek zaciemniacza pozwala jednocześnie na wzbogacenie walorów smakowo-zapachowych pieczywa. W zależności od dozowania preparatu można uzyskać barwę miękiszu od jasnobeżowej do ciemnobrązowej. Użycie zaciemniacza jest bardzo proste i polega na wymieszaniu go z mąką w dzieży. Dawkowanie w ilości 0,5 -1,5% w stosunku do mąki.

  • SARMATA

    Dowiedz się więcej

    SARMATA

    Służy do wypieku pieczywa o atrakcyjnym smaku i wyglądzie z zawartością m.in.: mąki orkiszowej, płatków amarantusa, siemienia lnianego oraz soi łamanej. Orkisz w smaku przypomina orzechy i zawiera składniki nie występujące w zwykłej pszenicy, które w ciele działają jak antyutleniacze. Jest także bardzo bogaty w minerały, aminokwasy, witaminę B, żelazo i białko. Amarantus, czyli szarłat należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie i Majowie, uznawali amarantus za roślinę świętą, używali jej do obrzędów religijnych. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku ok. 1:1.

    Kategoria:
  • SAT-AKO wpływa na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną czy polepszenie elastyczności

    SAT-AKO

    Dowiedz się więcej

    SAT-AKO

    Polepszacz ten daje także bardzo dobre efekty. Odpowiednio dobrany skład polepszacz i zastosowanie enzymów najnowszej generacji pozwalają uniknąć wahań właściwości wypiekowych spowodowanych różną jakością mąk. Polepszacz SAT-AKO wpływa także na stabilizację procesu technologicznego poprzez zwiększenie podatności ciasta na obróbkę mechaniczną, polepszenie elastyczności i wytrzymałości ciasta. Powoduje zwiększenie objętości pieczywa, polepszenie struktury miękiszu oraz przedłużenie świeżości pieczywa o 2-3 dni. Dawkowanie polepszacza wynosi 0,2-0,3% w stosunku do mąki

  • SOS POMORSKI DO PIZZY

    Dowiedz się więcej

    SOS POMORSKI DO PIZZY

    „Sos pomorski do pizzy” jest to koncentrat sosu pomidorowego w proszku, przeznaczony do przygotowania na zimno smacznego sosu pomidorowego. Podstawowymi składnikami sosu są: suszone pomidory w formie proszku oraz specjalna mieszanka ziołowo – przyprawowa na bazie czosnku, bazylii i oregano.
    W celu przygotowania sosu należy wymieszać koncentrat z wodą w stosunku 1:5 przy użyciu rózgi ręcznej. Tak przygotowany sos nadaje się bezpośrednio do spożycia lub zapiekania (na spodach do pizzy, zapiekankach itp.).

    Kategoria:
  • SUPER AKO jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego

    SUPER-AKO

    Dowiedz się więcej

    SUPER-AKO

    Jest sypkim polepszaczem emulgatorowo – enzymatycznym przeznaczonym do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego.
    Polepszacz dawkuje się w ilości od 0,3 – 0,7% w stosunku do ogólnej masy mąki. Powoduje poprawę jakości pieczywa przez zwiększenie objętości, polepszenie struktury miękiszu i wyglądu zewnętrznego. Z jego pomocą możliwe jest także przedłużenie świeżości do 2 – 3 dni. Dodatek Super – AKO ułatwia prowadzenie procesu technologicznego przez poprawę obróbki mechanicznej oraz zwiększenie tolerancji rozrostowej kęsów.

  • WALENTYNKI

    Dowiedz się więcej

    WALENTYNKI

    Przeznaczony jest do wytwarzania pieczywa pszennego drobnego z dodatkiem ziaren i przypraw. Zaleca się wypiekanie bułek w kształcie serc. Wyprodukowane z koncentratu wspaniałe w smaku bułeczki, zawierają w swoim składzie m. in. takie składniki, jak ziarno słonecznika, siemię lniane, grys kukurydziany. Charakterystyczny smak nadają pieczywu specjalnie dobrane przyprawy z dodatkiem lubczyka.

    Kategoria: