Wyświetlanie 41–48 z 57 wyników
Zastosowanie:
Mieszanka Kukurydziana AKO przeznaczona jest do wypieku pieczywa z dodatkiem mąki kukurydzianej, specjalnie preparowanych płatków kukurydzianych, lnu i słonecznika.
Zalety koncentratu:
Zastosowanie:
Mieszanka Rustykalna przeznaczona jest do wypieku pieczywa pszenno-żytniego typu: bagietki, bułki chleby z dodatkiem ziarna żyta puffingowanego.
Zalety Koncentratu:
– atrakcyjny wygląd i smak pieczywa
– zwiększenie wodochłonności dzięki zastosowaniu puffingowanego ziarna żyta
– w składzie znajduje się naturalnych, suchy kwas pszenny, który przyczynia się do podniesienia walorów smakowych pieczywa
Służy do szybkiego wytwarzania pieczywa z dodatkiem nasion słonecznika, które są nie tylko bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale zawierają także spore ilości białka, błonnika pokarmowego, wapnia, magnezu oraz witamin (C, Bl, E). Dla uatrakcyjnienia mieszanki dodana jest substancja zaciemniająca, dzięki której nasiona słonecznika są wyraźnie widoczne w gotowym pieczywie.
Mieszanka „Sojowo- Dyniowa” służy do szybkiego wytwarzania pieczywa z dodatkiem ziaren soi i pestek dyni, które jest nie tylko bardzo smaczne, ale także wartościowe dla organizmu. Znajdujący się w mieszance słód żytni lekko zaciemnia miękisz pieczywa oraz nadaje mu charakterystyczną nutę smakową. Koncentrat miesza się z mąką w stosunku 1:1.
Koncentrat piekarski „Mix na chleb owocowy” służy do wypieku chleba z dodatkiem suszonych i/lub kandyzowanych owoców. Może być także stosowany do wypieku chlebów bez owoców np. z dużą ilością ziaren. Ilość i rodzaj dodanych owoców i bakalii zależy od upodobań piekarzy. Zaleca się dodatek 30-70% tych składników, aby chleb był atrakcyjny w smaku.
Połączenie pieczywa z owocami jest niezwykle interesujące z punktu widzenia żywieniowego. Zarówno zboża, jak i owoce bogate są w błonnik pokarmowy, ale działający na różnych zasadach.
Dawkowanie – 30 kg koncentratu na 70 kg mąki żytniej.
NATURA jest mieszanką wieloziarnową, przeznaczoną do wypieku pieczywa o atrakcyjnym smaku i wyglądzie.
W skład mieszanki wchodzą płatki owsiane, słód jęczmienny, grys kukurydziany oraz siemię lniane, słonecznik i soja łamana. Mieszankę stosuje się w ilości 20% w stosunku do ogólnej ilości mąki. Przed dodaniem do ciasta mieszankę należy zalać ciepłą wodą w proporcji 1:1 na 60-90 min.
Posypka dekoracyjna” Perełki” są to preparowane ziarna amarantusa, przeznaczone do wykańczania pieczywa drobnego oraz chlebów.
Ze względu na niewielką wagę jest to produkt bardzo wydajny.
Na okrągły kęs ciasta o wadze 580 g zużywa się ok. 3,0 g posypki.
Przeznaczony jest do produkcji pieczywa przekąskowego z dodatkiem ziaren i przypraw. Wyroby te idealnie nadają się jako dodatek do potraw z grilla oraz piwa. Można je serwować zarówno w trakcie rodzinnych lub towarzyskich spotkań jak i wykwintnych, uroczystych rautów. „Pieczywo biesiadne” to pikantna mieszanka, zawierająca w swoim składzie m.in. ziarno słonecznika, grys kukurydziany, siemię lniane, proszek pomidorowy, cząstki czerwonej, suszonej papryki oraz specjalnie dobrane przyprawy, nadające jej charakterystyczny smak i aromat.
AKO Spółka Akcyjna
ul. Startowa 2a
85-744 Bydgoszcz
Tel. centrala: (052) 342 09 66
Dział sprzedaży: (052) 345 27 92
Email: ako@ako.com.pl
Email: sprzedaz@ako.com.pl